• 8
    17 nisan 2021 göztepe galatasaray maçında biraz olsun kıpırdanmamızı, daha derli toplu görüntü vermemizi sağlayan üçlüdür.

    bu üçlünün gol yada asist yapması gerekmiyor. bu üçlü oyunun mücadele kısmını geliştirip geriden düzgün oyun kurunca ön alan oyuncuları ve sağ ön oyun kurucu gibi konumlanan feghouli gol asist konusundaki sıkıntıyı çözebilir. önemli olan omurganın oturması.
    puan kaybettiğimiz haftalarda yaşadığımız en büyük sıkıntı omurganın sağlam olmaması idi. etebo gibi vasıfsız bir oyuncunun merkezinde yer aldığı orta sahanın takımı süzgece çevirmesi normal bir durumdur. o geriden oyun kurulumunu beceremeyince takım top tutamıyor. top tutamayınca rakip rahat rahat üstümüze geliyor . böylelikle beklerin ve stoperlerin bütün defoları ortaya çıkıyor. yani takım savunması bozuluyor.
    31.haftada kaybettiğimiz hatay deplasmanından sonra donk'un sözlerini hatırlarsanız "takım savunmamızda sorun var" demişti. bunu daha iyi anlarsınız.

    taylan - gedson - emre üçlüsü ne yapıyor? taylan geride doğru pozisyon alıyor, dönen tüm topları karşılıyor. aldığı topları gerek kısa gerekse uzun olsun çok doğru kullanıyor. bazen göztepe maçındaki gibi asist de yapabiliyor.
    emre kılınç kenar oyuncusu olmasına rağmen çok doğru pozisyon alabiliyor. nereye pas atılacağını iyi biliyor. oralara koşu yapıyor. pres yapıyor. fiziğini iyi kullanıyor. ancak yorulunca iyi top kullanamıyor.
    gedson gelişmekte, form tutmakta olan bir oyuncu onun en büyük özelliği göztepe maçında askerlik yapması oldu. tıpkı inşaat işçisi gibi geride çok güzel çalıştı.

    tabii galatasaray futbol takımının ideal orta üçlüsü bu olmamalı. yani en azından emre kılınç'ın yerinde orjini 8 numara olan bir orta saha oyuncusu olmalı. elimizde belhanda varken onu göndermek ne kadar aklılıca(!) daha iyi anlıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın