resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Hatayspor
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 447
    halil dervişoğlu’nu galatasaray’a gelmeden önce iki ümit milli maçında izlemiştim. bunlardan birinde üçleme yapmıştı diğerinde ise ceza alanı dışından mükemmel bir gol atmıştı.

    bazı taraftarlarımız ve yazar arkadaşlar, halil’in gol vuruşlarının zayıf olduğunu düşünüyor. evet sadece galatasaray’daki iki maçını izlediyseniz bu zehaba kapılabilirsiniz. ama daha önceki maçlarını izlediyseniz tam aksine en mükemmel özelliğinin gol vuruşları olduğunu düşünürsünüz.

    sivas maçında 45 dakika ve göztepe maçında 65 dakika. iki maçta üç gol pozisyonuna girdi ve evet üçünü de kaçırdı. bunun nedeni tamamen ısınamamak. halil daha ısınamadı. 110 dakikalık oyunla ısınmak mümkün mü? eğer geldiği günden sonra süre alabilseydi şu anda abartmıyorum en az 6-7 golü vardı. neden böyle düşündüğümü izah edeyim.

    1-futbol zekası mükemmel.
    2-dar alanda çalımları mükemmel.
    3-topla buluşma ve zamanlama mükemmel.
    4-şut ve pas yeteneği mükemmel.

    tek zaafı topla dripling hızı. bakın driplingi demiyorum, driplingi mükemmel ama dripling hızı vasat. ama bunu da futbol zekası ile kapatıyor.

    göztepe maçına gelince; öncelikle, kerem’e yaptığı ilk golün asistini harika buldum. arkası dönük aldığı topu mükemmel bir ayak hareketiyle ve dar alanda dönerek ve iki kez dokunarak kerem’in önüne bırakması vardı ki bana büyük zevk verdi. bu hareketi yapabilecek bir futbolcu türkiye liginde yok. ne mustafa yapabilir bunu ne de falcao. yakaladığı iki gol pozisyonunda ise futbol zekasını konuşturdu. birinde amacına ulaştı ve rakibe kırmızı kart verdirdi ama milimetrik ofsayt nedeniyle (var’daki fetöcü operatörün ve fener amigosu abdulkadir bitigen’in ofsayt’a çevirdiği pozisyon.:) geçersiz sayıldı. diğerinde ise atınç kendisini bomboş bırakmak zorunda kaldı ama şutu irfan can’dan döndü. gelelim penaltıya. bu pozisyonda halil yine dar alandaki becerisini konuşturdu. kaleciden dönen şutunda topu çok güzel aldı ve çalım atarken rakibinin darbesine maruz kaldı ve sonuçta penaltı. başka bir oyuncu olsa dönen o topu alırken ayağından açar ve pozisyonu kaybederdi.

    evet halil dervişoğlu bu. iyi ve kötü özellikleri bunlar. işlenirse iyi bir golcü olur. fizik gücü ve hızını bir tık artırırsa çok iyi bir golcü olur.

    unutmadan şunu da ekleyeyim. evet ailece trabzonlular ama trabzonsporlu değil galatasaraylılar. evet trabzonlu olmaları nedeniyle trabzonspor’a sempatileri var ama galatasarayı tutuyorlar. trabzonspor’un ondan vaz geçmesinin nedeni de bu. halil dervişoğlu galatasaray’da forma giymek istediğini söylediği için trabzonspor aradan çekilmiş. (kaynak çok sağlam. kuaföründen öğrendim.:)

    (bkz: 17 nisan 2021 galatasaray göztepe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın