• 7
    top kapamamak, temaslı oynama becerilerinin düşük olması, şut bölgelerinde kaleyi düşünmemek, seken top ihtimalini zorlayacak alternatif top kullanabilme düşüncesinin olmaması gibi sıralanabilecek problemlerdir.

    dakika 35, 65, 75 olduğu zaman oyuna gereken sertliği ve rakip orta sahanın adım atmaya çekineceği bir reaksiyonu vermekte güçlük çeken oyuncular var. mücadelenin içinde kalmak önemli, koşmak önemli. var gücüyle geri koşmak, yüksek seviye kontrapres gibi ani reflekslerde zayıflık göze çarpıyor. devşirme oyuncuların kendi mevkilerindeki sertliği merkezde de bekliyoruz ama oyuncunun oyun ezberi nasılsa pozisyon öyle sonuçlanıyor. sertlik gerektiren dakikalarda orta saha hafif kalıyor. ekrandan izlerken geri koşan orta saha yerine luyindama ve marcao'nun pozisyon alışına dikkat kesiliyoruz çünkü orta sahanın geri koşmamasına da gözler alıştı.

    https://gss.gs/wiH.png
    https://gss.gs/MVn.png

    hücumda yukarıdaki görsellere benzeyen, rakip savunmanın dengesini bozabilecek dikine topları orta saha daha fazla deneyebilir. feghouli'nin o bölgeden orta açıp diagne'nin bitirdiği golü örnek olarak verebiliriz. örneğin bek oyuncuları da bu tip topları daha çok deneyebilir. mustafa mohamed'in hava hakimiyetini çok az kullanıyoruz, ayağa oynayamıyorsak uzun oynayalım bazen diğer oyuncularda hemen baskıya gelsin, top seker kaleciyle karşı karşıya kalırsın, pozisyon olur dönen top olur kanada iner vs. bu tip ihtimalleri hiç zorlamıyoruz. pas oyununu oynamayı bazı dakikalarda top kaybı ile neticelendiriyorsak arada bir bunun dışına da çıkabilmeli oyuncular. bazı maçlarda neredeyse bu seçenekleri hiç kullanmıyoruz üstelik fırsatlarda yakalıyoruz ancak her pozisyonda garantiyi aramak sonuç getirmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın