• 568
    kaç gündür yazmakla yazmamak arasında kalmıştım. hatta sözlüğe bile girmedim bir haftadır. o kadar soğudum ki futbol ortamından. tamam önceden de güllük gülistanlık değildi ama bu kadar da değildi.

    işin her boyutunda sıkıntı var. saha da oynayabilen adam akıllı takım yok. beğenilen beşiktaş'ın maçlarında bile insanlar sergen'in ellerini yana açmasından nefret etti. fenerbahçe tutturmuş bir 28 türküsü başarısızlıkları için. biz zaten kaoslar içerisindeyiz. ben hocayı çok severim ama o kadar dalaş halindeki saha dışıyla sahanın içi çok kötü hale geldi.

    hakemlerin standardı yok. bir hafta birini kollayıp, diğer hafta biçiyorlar. esas oyunu gerenler zaten hakemler veya onlara o şekild yöneteceksin talimatı verenler. herkes şikayetçi hakemlerden. ben hayatımda ilk defa her farklı tarafın tek bir şeyden şikayetçi olduğunu gördüm. ee herkes şikayetçi ise kim kollanıyor. verilen ceza kararları da baştan sona adaletsiz. a kişisine kapı 2 maçtan açılıyor, b kişisine ceza verilmiyor.

    zeminler berbat halde. sahamızda top süremiyoruz biz ya. bir yağmurda karda zemin mi bozulur allah aşkına.

    medya en hafif tabirle lağım çukuru. ahmet ercanlar, bülent uslu, göktuğhan argın, serdar ali çeliker, turgay demir, evren turhan ve daha aklıma gelmeyen diğer isimler. yapmayın, etmeyin insanları doldurmayın bu saçma tespit ve yorumlarınızla.

    sosyal medya zaten uçmuş. herhalde deli raporu olmayan giremiyor. herkes algı yapıyor. hele 4 büyüklerin taraftarı ne senaryolar yazıyorlar. zaten belli çocuk çoğu. ellerinde bir kaç klişe cümle var onları yazıp yazıp duruyorlar. milli takım maçlarında uğurcan çakır'a laf söylendi altay'ı savunmak için.

    bu ülkede beinsports ile kavga edildi. şaka gibi ama edildi gerçekten. arap zaten 4 büyükleri korur çünkü oradan parasını kazanır. fenerbahçe adamlara savaş açmaya çalışıyor saçma sapan hareketlerle.

    oyunun baş aktörü futbolcular ve sahada ki oyun ama bu ikisi hariç her şey konuşuluyor. geçen iskoç derbisi vardı celtic-rangers ben bizim ligte o kadar seri top döndüğünü görmedim. maliyetleri de bizden çok daha az. yıllardır takımlarını oynatamayan ve menajer pazarlaması vasat hocalar, menajer ve hatır transferleri ile alınan oyuncular var bizde.

    sadece galatasaray maçlarını izleyip yorum bile izlememe kararı aldım ben. sosyal medyaya bile bakmıyorum. futbolun olma sebebi insanların eğlenmesidir ama maalesef bizde futbol insanları geriyor ve kutuplaştırıyor.

    umarım sadece futbol konuştuğumuz günler olur. bugün (bkz: 3 nisan 2021 hatayspor galatasaray maçı) izlerim, başkada ilgilenmem bizim maçlar dışında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın