• 12
    amk bu "yerli ve milli" klişesi bir tek biz, halka gelince mi tl olarak işliyor canım ülkemde? bize de avrodan verin maaşları o zaman yönetici koltuğunu dolduranlar! yav vermeyi geçtim bari pariteyi sabit tutun da anamız daha fazla ağlamasın sizin yüzünüzden! her gün fakirleşmekten bıktık artık!

    bu nasıl bir ülke ya! millet evine ekmek götüremiyor, kaç milyon insan pandemi nedeniyle ölümle yaşam arasında sıkışıp kalmış sen kalk üç maçtan ikisini kazandı diye adam başı bir trilyon para ver. hiç oynamayan adam bile 500 bin tl almış. yav ne desek boş ne söylesek tesiri yok ama söylemezsek içimiz rahat etmiyor. bu parayı verenlere de bu parayı alanlara da çok şey söylenmesi gerekiyor. herkesin buna tepki göstermesi gerekiyor. bu kadar beleş paraları dağıtıyorlar ama bunlar senin benim vergilerimden alınan paralar. cebinden verselerdi bizi enterese etmezdi ama bu ülkenin parasını bu kadar boş beleş işlere harcamak aymazlıktır. hele de hiç olmadığı kadar muhtaç olmuş insanlar söz konusuyken. gerçekten yazık ediyorlar bu ülkeye.

    bir de her milli maç öncesi vatan millet sakarya edebiyatı yapıp sonra da paraları götürüyor bu "milli" oyuncularımız! ne güzel ülke değil mi ama! sanki kupayı kazandılar yaa beylerimize ona istinaden avro cinsinden yüklü miktarda para veriyoruz.

    bu ülkede "yerli ve milli" diye birileri amuduyla götürüyor ama gerçek yerli ve milli olanlar ise hak ettiğinin çok çok azına razı bir şekilde hayatını sürdürmek zorunda kalıyor. ben böyle yerliliğe de milliliğe de hayır diyorum. sade bir "insan" olarak bu yapılanları yerli ve milli edebiyatıyla geçiştirmenin milleti avutmaktan başka bir halta da yaramadığını biliyorum.

    umarım içlerinden karakterli bazı oyuncular çıkar da bu paraları gerçek ihtiyaç sahiplerine dağtır. ancak bunu diyebiliyoruz. gerçek demokrasi olsaydı zaten o parayı gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtmış olurduk güzel ülkemde!
App Store'dan indirin Google Play'den alın