• 141
    bunun imkansiz oldugunu soyleyen arkadaslar bu isi 'futbol takiminin oynayacak lig bulamamasi' gibi dusunduklerinden olasiliksiz goruyorlar saniyorum.

    mesele o ligden cekildiginizde kopacak kiyamet. o basireti gosterebileceginize insanlari inandirirsaniz, o zaman asla ve asla sizin ayaginiza basamazlar; zira turkiye'de hicbir iktidar bu riski -risk de degil direk cokusu- goze almaz. futbol on milyonlarca insanin neredeyse tek eglencesi durumunda; ekonomi kotu, insanlar her gun fakirlesiyorlar, zaten secim bicak sirti olacak gibi gorunuyor. bu ortamda 25 milyon galatasaraylinin %5'ini bile kaybetmek iktidar dusurur.

    o karari almamaniz icin size yapilacak tehditleri, santajlari, araya girecek hatirli zibidileri kenara iterseniz ve dik sekilde "deneyin ve gorun bakalim ne oluyor" derseniz, acilacak davalara avrupa'daki ust mahkemelerde acilacak karsi davalar ile cevap verilecegini bastan soylerseniz kimse ama kimse o kiyameti koparmaya cesaret edemez.

    sadece hazirlikli olmak lazim; yillardir biriken tonla delil var herkesin gozunun onunde cereyan eden ve inkar edilemeyecek durumdaki... hepsini toparlarsin, hazirliklarini ve gereken on gorusmeleri yaparsin, tepende demokles kilici sallandiracak adami o sandalyeye sen oturtursun.

    ondan sonra gorelim bakalim ne oluyor. daha once de yazdim; memleketin %35'i galatasarayli kaale alinmiyoruz. aldiracagiz o zaman kendimizi kaale; her birimizin ekonomik gucu ile, her birimizin oy gucu ile, her birimizin protesto gucu ile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın