• 79
    öncelikle mükemmel bir yarıştı. ön taraftaki mücadele o kadar yüksekti ki arka taraftaki mücadeleyi gösteremediler. uzun zamandır görmediğimiz olaydı. açılış yarışı için oldukça doyurucu bir sonraki yarışlar içinde güzel bir sezon sinyaliydi bizim için.

    yarışın karmaşa olmasına sebep renault'un alonso'yu erken pite alması oldu. mercedes sert lastiklerle tek pit stop yapabileceklerini düşündüler ki bende bunu düşündüm ve bir anda yarış galibi belirledim adamlar ancak sert lastikler de çabuk yıprandı. eğer sert lastiklerle temiz 40 tur atabilselerdi yarışı o hamle ile kazanacaklardı. red bull ise hafta sonu yarış simülasyonuna da iyi çalışmış olayın farkında olarak gayet iyi bir strateji ile yarışı götürdüler. ayrıca araçları gerçekten çok iyi ve verstappen baya konforlu araçta. istediği her an tempoyu ayarlayabildi araçta sıkıntı olmasına rağmen.

    f1.5 da çekişmesi çok güzeldi. araç sıralaması mclaren=ferrari, aston martin=alpine gibi duruyor. bu takımların tamamında da yetenekli pilotlar mevcut. ön tarafın keyif vermediği yarışlar spotlar üzerlerinde olacak orası kesin.

    gelelim yarışın son bölümündeki verstappen'nin sırasını geri verme olayına. karar doğru ancak temelden yanlış. yarışın başlangıcında ihlal olmayan kural başka takımlar fark edilmesi ile ihlal olarak kabul edildi. bu arada yanlış bilinen nokta red bull bu ihlali verstappen'e iletti fia'ya değil. fia kendi başına ihlal olarak kabul etti. böylece verstappen oradan avantajı kullanamadan mercedes'in yanına kar kaldı. bu çok net yarışı etkiledi. hiç kimse eğip bükmesin olayı bu yarış galibiyeti etkileyecek durumdu çünkü red bull, verstappen'e bunu ilettiğinde 32.turdaydık. yarış 56 tur. fia'nın bu ikili hareketi yarışa gölge düşüren en büyük olaydı bence. ayrıca verstappen o alanı isteyerek de kullanmadı understeer yüzünden o alana taştı yani normalde geçmişti hamilton'ı. ihlal olayı bile şüpheli iken zırvalamanın pek bir anlamı yok.

    verstappen'nin understeer anı : https://gss.gs/06p.png
    understeer öncesi verstappen'in geçtiği an : https://gss.gs/71J.png
    understeer sonrası durum : https://gss.gs/Ihd.png

    tüm bunların ışığında yarış hakkı verstappen'in idi. hamilton mükemmel sürdü, sert hamurla 30 tur sürüp rekabet edecek şekilde kalabilmek herkesin yapabileceği bir durum değil verstappen de dahil buna. isteyen 2019 macaristan'a bakabilir. elini kolunu sallayarak geçmişti 3 tur kala. o viraj da geçemese bir sonraki tur çok rahat geçecekti. verstappen tüm lastiğini bitirmişti çünkü.

    sırf bu entry için 1.5 saattir uğraşıyorum. insanları yalancılıkla suçlamadan önce bir kaç kez düşünmek lazım herkesin önünde olan olayı eğip bükmek çok saçma sapan bir iş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın