resim
Stefan Reuter
Görev:Yönetim Danışmanı
Takım:Augsburg
Yaş:57
Uyruk:Almanya
  • 2
    bu abimiz güney almanya'nin yaklasik 10.000 nüfusluk dinkelsbühl kasabasinda (almanya'da kasaba diye gecer o nüfustaki yerlesim birimleri) dogmus, cocuk olarak da bu kasabanin tsv dinkelsbühl adini tasiyan takimda top kosturmus, taa ki yetenegi en yakinda bulunan nürnberg kentinin "club"* lakapli kulübü tarafindan kesfedilene kadar.

    gerisini zaten 1. postta yazmis arkadasimiz.

    1990'da dünya kupasini da kazanir bu arkadas, 1996 avrupa sampiyonu da olur, sampiyonlar ligini de kazanir, kazanir da kazanir. müthis kariyer yapar.

    benim sahsi bir olayim var bu stefan reuter ile. olay sudur. ben bu arkadasin dogudu sehire 50 km yakinda bir yerde dogdum, ve ilk futbol oynadigim kasaba takimimizla zaman zaman ayni ligde oldugumuz icin maclara cikardik dinkelsbühl'e karsi. 14-15 yas grubu arasi ciktigimiz bir macta bu takimi 21-0 yenmistik! bu kadar les, gereksiz bir takim yani bu dinkelsbühl.

    ancak dinkelsühl'ün adi vardi. ve gicir gicir, ayni borussia dortmund'un 1990'li yillarinin efsane forma reklami continentale'nin c'sinin bulundugu formalardi bunlar.

    neden bu takimin bu süper formalari vardi da biz amele formalari giyiyorduk, cok daha iyi olmamiza ragmen? evet bildiniz, stefan reuter'in alakasi var bu olayla. ancak düsündügünüz gibi reuter kendisi genclik takimina forma yollamiyordu.

    izah edeyim. 90'li yillarda almanlarin meshur sport-bild dergisinde dortmund'un forma reklamini veren continentale sigorta sirketi, her hafta bundelsiga'da en cok gol atan oyuncunun genclik kulübüne kendi reklamlarini bastiklari son moda bir set forma yolluyordu.

    stefan reuter kariyerinde yamulmuyorsam iki kez bir haftada en cok gol atan oyuncu olmustu. bu yüzden de bu zamanin en kötü takimi tsv dinkelsbühl'e iki tane süper forma verilmisti.

    belki bu sifatsizlara 21 tane atmamiz ondandi, giciktik bu heriflere. stefan reuter'e de giciktim. hala da bir türlü sevemedim gitti bizim hemsoyu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın