• 17
    anlaşma sırasında galatasaray'a ne kadar token verdiler acaba çok merak ediyorum : )
    kulübün chiliz ya da x kripto paralara yatırım yapmasını çok isterdim ama stad çimine bakamıyoruz daha. neyse.

    dün sevdiğim bir arkadaşım beni arayıp sen bu işlerden anlarsın diye konuya başlayınca "hoop orada dur. ben bu işlerden anlamam" diyerek konuya girdim. kendi halinde takılan biriyim vakti zamanında etherum trenini kaçırmış adamım (öyle böyle değil hemde) o nedenle uçup kaçan şeyler bana koymaz zira ben kaçıracağımı zaten kaçırdım. pandemi dönemi can sıkıntısından ufak ufak okuya okuya az çok ne nedir ve ne değildir'i anladım.

    bu işlerde gördüğüm şu;

    1. işi gücü bırakıp teknik analiz öğrenip kendi paranıza kendiniz yön vereceksiniz. başkasından aldığınız akıl ile olmuyor çünkü el elin eşeğini türkü çağırarak arıyor (kutsal kitapta da yazdığı gibi "hakikaten insan için kendi çalıştığından başkası yoktur") ya alıp unutacaksınız ya da bu işi öğrenip al sat yaparak para kazanacaksınız. benim taktiğim boğa trenlerine binmek yükselişe geçen birşey gördüğümde ufak tefek alıyorum hiç öyle ben aldığımda 1tl idi şimdi oldu 400tl durumu kovalamıyorum. örneğin x yatırım aracı ben aldığımda 4.5 tl idi şuan 6 tl ye kazık atmış bekliyor kafam rahat modundayım.

    2. daha önce de yazdığım gibi arkadaşlar lütfen. rica ediyorum. hatta yalvarıyorum uçup gittiğinde unutabileceğiniz paraların üstüne çıkmayın. ben şahsen öyle yapıyorum ayda 1000 tl kazancı olan bir adam buraya her ay 500 tl' yatırırsa canı sıkılır.

    3. kar dediğin cepte olandır. beklediğiniz sizi tatmin eden kar'ı gördüğünüzde alın çıkın keyfinize bakın.

    4. varlıklarınıza stop limit koymayı kesinlikle unutmayın (nedir bu stop atıyorum bitcoin 30bin dolar'a almıştınız şuan 60bin dolar eğer bitcoin 40bin olar olursa 39.5bin dolardan sat diyorsunuz siz bilg başında olmasanız bile böyle bir çökme durumunda işlemi yapıyor... oranları siz keyfinize göre belirliyorsunuz)

    5. uzun vade'de; ripple'a açılan dava sonrası çakılması ve 2018 yılında yaşanan büyük çöküş hariç bu işlerden zarar edeni görmedim. zarar edenlerin geneli birden milyon dolarlar kazanma hedefi olan kısa vadeci insanlar oluyor.

    6. chiliz ethereum tabanlı bir token oldugundan ethereum'un yüksek gas maliyetlerine maruz kalıyor (çinli madenciler kulaklarınız çınlasın) ethereum ağında yapılması planlanan hard fork ile bu maliyetlerin düşeceği söyleniyor. bu gerçekleşirse tüm ethereum tabanlı token'lar kazançlı çıkacaktır ama madenciler bu duruma itiraz ediyorlar... (bu nedenle ben geleceği cardano'da görüyorum ama o benim hüsnükuruntum'da olabilir)

    7. chiliz, spor alanında bu işin güvenilir limanı olma yolunda ilerliyor. üstüne koyarak ilerleyecek gibi dursa da bir sabah kalktığınızda çöp olma ihtimali her zaman var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın