• 53
    önce ankaragücü sonra da dünkü sivasspor maçlarından sonra anlık üzüntü ve sinirle umudum azalmıştı. ancak sezon sonunda gerçekleşecek olan husustur.

    yeter ki; başta fatih terim olmak üzere sahadaki tüm futbolcular inansın ve hatalarından ders almış olsunlar. bizim buralarda olumlu sonuçlanan şeylerden hata analizi yapılmaz. yapılsaydı alanyaspor ve erzurumspor galibiyetlerinden sonra ankaragücü'ne puan kaybetmezdik. sivasspor maçı için kadroyla çok oynanması dışında bir şey demeyeceğim çünkü gerçekten 40 yılda bir olacak şanssızlıklar oldu. ha iyi de oldu bence; iyi ki kerem 7 mart 2021 galatasaray sivasspor maçı'nın son saniyesinde o golü atamadı. çünkü ne zaman galip gelsek hasır altı yaptık bazı şeyleri. artık ankaragücü maçından sonra kötü oynama lüksüne sahip olmadığımızı ve sivasspor maçından sonra da işi şansa bırakmamak gerektiğini anladık; valla biz taraftar olarak zaten anladık ve biliyorduk ama inşallah takımdakiler de anlamıştır. şampiyon olma umudum tamamen üstüste yaşanılan 5 puan kaybından sonra takımın kendine geleceği ihtimali üzerine kurulu; diğer türlü zaten olamayız.

    5 puan kaybının anlamı aslında şu: eğer her iki maçı da alsaydık beşiktaş ne antep maçında rahat bir galibiyet alırdı ne de önündeki başakşehir ve fenerbahçe maçlarına kafa olarak rahat çıkabilirdi. hepimizin ankaragücü, sivas, kayseri ve rize maçlarında alınacak 12 puana yüklediği anlam, maçların bitmesiyle oluşacak 5- 6 puanlık farktı. artık o iş biraz zor maalesef, fark olması için rakibi baskı altına alman gerekir. bunun yolu da maçları kazanmamızdı. kredileri bitirdiğimiz yok ama darbe aldığımız gerçek. iyi yönünden bakarsak erken teşhis yapılabilir. son haftalarda bu 5 puanın telafisi olmaz ama şimdi çok iyi olur. şampiyonluğa inanıyorsak hocamıza güvendiğimiz için, onun bu maçlardan sonra neleri değiştirmesi gerektiğini bildiği için ve ben daha burdayım tarzı taşıdı için.

    yol daha çok uzun ve çok yorucu olacak. bu puan kayıpları bizi şampiyon yapacaksa iyi ki kaybettik. dediğim gibi keşke kazanırken anlasaydık ama artık dövünmeye gerek yok, olan oldu. hiçbir şey için geç kalınmış değil.. sadece ve sadece kötü oynama lüksümüzün olmadığı ve işi şansa bırakmamak gerekteği anlaşılsın.

    gelelim rakiplere: ister inanın ister inanmayın ama fenerbahçe bize bakıyor, beşiktaş'ı hâlâ daha rakip olarak görmüyor. onlarla 6 puan fark yemeyi bizden 1 puan geride olmaya tercih ederler. akşama konya maçları var ve kazanmak zorundalar, muhtemelen onlar için son 3 hafta. konya maçından sonra içerde gençlerbirliği ile maçları var ve çok büyük bir ihtimalle o maçı alırlar. ardından beşiktaş maçı.. konya ve gençler maçından sonra beşiktaş maçında beraberlik yeter mi diye bakacaklar. galip gelmek zorunda olacakları bir pozisyon olur mu? zaman gösterecek. bu yüzden fener'i önündeki 3 maç sonunda değerlendirmek daha doğru olacak. beşiktaş ise öyle veya böyle gidiyor.. trabzon ve antalya maçlarında üstüste 5 puan kaybettiler ve son bir refleksle tekrar hayat buldular. onların kırılma maçı 10 kişi oynadıkları konya maçıydı. son 10 dakikada gelen galibiyet onlara hayat verdi. işte fikstür şansı bu maalesef: orada konya yerine daha dişli bir takım olsa 10 kişilik takıma o futbolla yenilmezdi. şimdi önlerinde başakşehir maçı var. biz dün sivas'ı yenmiş olsak beşiktaş bu maça kafa olarak rahat çıkamazdı. bu sezon takım sayısı o kadar çok ki her şey birbirine bağlı. artık beşiktaş'ın puan kaybeceği maçlara geldik diyebiliriz. başakşehir maçı ters maç kesinlikle, fenerbahçe maçına bir şey demeye gerek bile yok. sonra erzurum, rize ve sivas deplasmanlarında olacaklar. alanya ve hatay ile içerde maçları var vs. hatta kasımpaşa maçı bile zor olacaktır. çünkü şampiyonluk haftalarında asla ama asla kolay maç olmuyor. son olarak bizimle maçları var. biz nasıl 2 maçta 5 puan bıraktıysak, onlar da bırakabilir; hatta daha birkaç hafta önce bıraktılar.

    yukarıdakilerin bir anlamı olması için bizim inanmamız yetmez, zaten hiçbir zaman yetmedi. takım inanacak ki olsun.. antep, başakşehir, fenerbahçe ve hatta alanya maçlarında nasıl bir düzende oynadıysak ve 12 puan aldıysak yenisi neden olmasın.. tam takım oldu bu iş bitti dedik sus lan dediler. bizim adımız galatasaray, bize kolay şampiyonluk yok dedi hocamız da oyuncular da. tamam öyle olsun madem.. yeter ki alın şu şampiyonluğu!! isterse son maçın son saniyesine kalsın..
App Store'dan indirin Google Play'den alın