• 9
    ligde en çok sözüm ona "kollanan" galatasaray'ımızın maruz kaldığı durum. şu anda 4 direkt kırmızı kartla (marcao, emre kılınç, diagne, mohamed) liderliği kasımpaşa ve antalyaspor ile paylaşıyoruz. 4 direkt kırmızı karta ilave olarak 2 tane de ikinci sarıdan gördüğümüz kırmızı kart var. toplamda 6 kırmızı kart ile 3 istanbul takımı arasında en çok kırmızı kart gören takımız şu anda. fair play

    kaynak: https://www.transfermarkt.co.uk/...belle/wettbewerb/TR1

    bu kırmızı kartlardan özellikle emre kılınç'a ve mostafa mohamed'e gösterilenler birer skandal örneğidir. emsal pozisyonlarda rakip takımlara yeri geldi sarı kart ile geçiştirildi, yeri geldi faul dahi çalınmadı. radamel falcao'nun çift sarıdan gördüğü kırmızı kart ise yine ligimizde sezonun numunelik cezalarından biri. her hafta rakiplerimizin dirsekleri havalarda uçuşurken bırakın kart göstermeyi, faul bile çalınmıyor. zaten bu dirsek konusunda inanılmaz bir standartsızlık var ve bu konuda en çok cezalandırılan yine biziz. ama o başka bir başlığın konusu. sıra ona da gelecek daha sonra.

    emre kılınç'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonun birebir karbon kopyası olan bir pozisyonda serdar aziz, üstelik aynı hakem* tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. buyurun şuradan izleyin: https://twitter.com/.../1355580583129309186 bu pozisyonun doğrusu tabi ki sarı karttı ama kırmızı kart ile cezalandırılan biz olduk.

    diagne'nin kırmızı gördüğü pozisyona çok bir şey demiyorum. ayağını gereksiz kaldırdı. ancak o maçtan birkaç hafta sonra çok daha tehlikelisi christian luyindama'ya yapıldı. adamın kaşı patladı, dikiş atıldı. rakip futbolcu sarı kart ile ödüllendirildi(!).

    mohamed'in kırmızısı ise artık neredeyse 2010-11 sezonunun 2020-21 sezonundan daha temiz olduğunu kanıtlar nitelikteydi. var'a rağmen, her türlü teknolojiye rağmen, göz göre göre eyyamcılık, hile, hurda yapılıyor. mohamed kolu açık şekilde olduğu yerde dururken, rakip takım futbolcusu topla alakasız bir şekilde mohamed'e giriyor ve mohamed'in dirseği adamın yüzüne geliyor. hakem halil umut meler adeta fenerbahçe'nin yılmaz savunucusu bahattin şimşek özgüveniyle tereddütsüz bir biçimde kırmızı kartını gösteriyor. bu pozisyondan çok daha kötüleri akla bir çırpıda geliyor. valencia'nın hava topunda bakasetas'a attığı dirsek*, serdar aziz'in hava topunda donk'a attığı dirsek*, altay bayındır'ın bir eliyle veysel sarı'nın formasından çekerken diğer eliyle yüzüne patlattığı yumruk* ve hepsinden de kötüsü caner erkin'in mostafa mohamed'in ense köküne patlattığı yumruk...* evet bunların hiçbirine kırmızı kart verilmediği gibi saydıklarımdan ilk üçüne faul dahi verilmedi. neden? çünkü o pozisyonların hepsi fair play'in yılmaz bekçisi fenerbahçe'nin ceza sahasında gerçekleşti ve penaltıya sebebiyet verecekti de o yüzden. :) hadi bunu anladık, satılık hakemler olarak o penaltıları çalacak yüreğiniz yok. peki ya ceza sahası dışında, tamamen sportmenliğe aykırı şekilde rakibinin ensesine yumruk patlatan, küfürbaz haydo kılıklı kekoya neden kırmızı kart göstermediniz?

    bu yaptığınız adaletsizlikler, eyyamları birer birer burnunuzdan getireceğiz inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın