resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 904
    galatasaray-alanya spor kupa yarı final maçının ikinci yarısında, kerem ile yedlin birlikte mükemmel oynamışlardı. öyle ki beş pozisyon yarattılar ve ikisi golle sonuçlandı. hele önce emre kılınç’ın sonra babel’in atamadıkları bir gol pozisyonu vardı ki mükemmel bir şekilde bu ikili tarafından hazırlanmıştı. çünkü ikisi de çok hızlı ve çok teknik futbolcular. kendi adıma çok sevindim o maçta. bek-kanat kombinasyonunu bulduk dedim ama içimden bir ses fatih hoca da bunu gördü mü acep diye fısıldadı. cevabım kesinlikle evet değildi.

    nitekim o maçtan sonra bir daha yedlin-kerem birlikte oynamadı. bugünkü maçın ikinci yarısında kerem aktürkoğlu oyuna girerken sevinmiştim ama bir de ne göreyim yedlin dışarı alınıyor. yani yine olmadı bu kombinasyon. belki yedlin sarı görmüş olabilir ama yenik olduğun böyle bir maçta o riski alacaksın. çünkü linnes isabetli orta ya-pa-mı-yor. eğer yedlin-kerem ikilisi olsaydı bu maçı çevirebilirdik. nitekim uzatma dakikalarında kerem mükemmel bir gol attı. linnes ise aldığı tüm topları kaybetti. linnes oyuna girmeliydi ama yedlin’in yerine değil, ankaragücü’nün maden bilip tüm uzun topları attığı sağ bekteki ömer’in yerine girmeliydi.

    ömer ara sıra isabetli ortalar yapıyor ama savunması tek kelimeyle sıfır. girdiği tüm ikili mücadeleleri kaybediyor. nitekim ilk gol öncesi penaltı pozisyonu da onun kanadından geldi. rakip sağ kanat hiç iyi olmamasına rağmen ömer’i yine de perişan etti. o kanattan kaç korner kullandılar ben unuttum.

    kerem, yedlin ve luyindama kesinlikle ilk onbir oynamalı. arda, ömer ve onyekuru dinlendirilmeli. kanaatim budur.

    (bkz: 3 mart 2021 ankaragücü galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın