resim
Josep Maria Bartomeu i Floreta
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 35
    en büyük şanssızlığı hukukun üstün olduğu ülkelerin birinde yargılanacak olması olan barcelona eski başkanı.

    eğer ispanya, üstünlerin hukukunun egemen olduğu bir ülke olsaydı olaylar sırasıyla şöyle gerçekleşirdi...

    1 - işlediği suçun kanıtlarını mahkemede kabul edip şahsına ait olduğunu söylerdi.

    2 - suç işlediği madde bir gecede apar topar hükümet ve muhalefet birlikteliğiyle değiştirilirdi.

    3 - kişilerin işlediği suçun barcelona kulübüne avantaj sağlamasına rağmen kulübü bağlamadığı iddia edilirdi.

    4 - ileride kulübün başkanı olacak olan barcelona kulübü yöneticisi çıkıp bizi ispanya ikinci ligine düşürün derdi.

    5 - barcelona kulübü, işlediği suçlarla ilgisi olan yeni transfer ettiği futbolcusunu hiç maça çıkarmadan apar topar rusya'ya satardı.

    6 - barcelona teknik direktörü bu olaya benzetme yaparak hız limitini herkesin geçtiğini fakat radara sadece barcelona'nın yakalandığını belirterek bu suçu kabul ederdi.

    7 - ispanya futbol federasyonu başkanı işlenilen bu suçun var olduğunu fakat sahaya yansımadığını öne sürüp ceza verilmesinin adil olmayacağını belirtirdi.

    8 - ilgili sezonda barcelona futbol takımının yarısı takımdan ayrıldığı dolayısıyla takımın zayıfladığı öngörülüp daha önce lig tarihinde gündeme bile gelmemiş saçma sapan bir playoff uygulaması getirilirdi.

    9 - ispanya futbolunun en büyüğü olan real madrid, bunlara hem normal sezonda hem playoffta koyup bir sezonda iki kere şampiyon olurdu.

    10 - bartomeu'nun kendisi karıştığı suçtan dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezası alırdı.

    11 - barcelona kulübü uefa tarafından avrupa kupalarından 2+1 yıl men edilirdi ama ispanya liginde hiçbir yaptırıma uğramazdı.

    12 - bartomeu hapisten çıktıktan sonra kendisini yargılayan savcıları barcelona kulübüne üye yapıp, onlarla halı saha maçı düzenlerdi.

    13 - bartomeu, barcelona kulübü kongresinde "suç işlediysem, barcelona için işledim" açıklaması yapardı.

    14 - bartomeu ileride medyaya vereceği bir demeçte, ispanya hükümetinin barcelona'ya kumpas kurduğunu ve hatta amerika'da yaşayan bir papaza de aynı kişilerin kumpas kurduğunu belirtirdi.

    15 - bartomeu aradan belli bir süre geçmesini bekleyip terazinin ağır basan yanının ispanya hükümeti olduğunu farkedince bu sefer de amerika'daki papazın kendilerine operasyon yaptığını öne sürerdi.

    16 - koyundan farkı olmayan şakşakçı barcelona taraftarı da her söylediğine sorgusuz sualsiz inanarak, barcelona'nın bütün rezilliklerini real madrid'e iftira atarak yamamaya çalışırdı.

    17 - ülkede hak hukuk kavramının anlamını komple yitirmesinden ve ispanya başbaşkanının kendi kıçını kurtarmak adına bir lafıyla çıkarttığı kanunlardan yararlanarak bartomeu yeniden yargılama talep ederdi.

    18 - hukuk nedir bilmeyen ispanya hükümeti daha önce ispanya devlet yetkililerinin de kıçlarını kurtarmak için kullandığı dellillerin hukuka aykırı toplanması diye bir gerekçeyle esas olarak bozamayacağı kararı, usulen bozardı. yani suç işlenildiği sabitken, suçun ortaya çıkarılma şeklinin hukuka aykırı olması nedeniyle davayı düşürürlerdi.

    19 - bartomeu bu süreçte asla real madrid'in rakibi olamaz ve 7 yıl sonra barcelona başkanlık seçimlerinde koltuğunu bir zamanlar bizi ispanya ikinci ligine düşürün diyen eski yöneticisine kaptırırdı. bu sırada suç işlediği dönemdeki başka bir yöneticisi ispanya futbol federasyonu başkanı olurdu.

    20 - yeni ispanya futbol federasyonu başkanı suçlama iddialarını kabul ederek "aradan 10 yıl geçmesine rağmen bir daha ispanya futbolunda böyle bir suça rastlamadık" açıklaması yaptıktan sonra barcelona kulübü tarafından suçlu ve hain ilan edilirdi.

    21 - barcelona kulübü amerikadaki papazın ispanya'da suçlu ilan edilmesi ve var olduğu iddia edilen yetkilerini kaybetmesi sonrası hiçbir başarı yakalayamaz ve küme düşmekten hakemlerin desteği sayesinde kurtulurdu.

    22 - barcelona kulübü yetkilileri ve yeni başkanı, başarısızlıklarını ispanya'daki bütün kurum ve kuruluşların kendilerine düşman olmasına bağlayıp kendi kaz sürüsü taraftarlarını bir süre daha uyutur, real madrid'in kazandığı bütün başarılarına iftira atar, real madrid ise artık kendilerini rakipten bile saymazdı.

    23 - hedefine emin adımlarla yürüyen real madrid kulübü teknik direktörünün önderliğinde her türlü tuzağı alaşağı eder ve barcelona kulübünün komplekslerinde boğulmaları üzerine kendilerine yalnızca mayıs aylarında sahada cevap verirdi.

    entry tahminler üzerine yazılmıştır, gerçek kurum ve olaylarla hiçbir ilgisi yoktur.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın