resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2460
    27 şubat 2021 galatasaray bb erzurumspor maçını %90.2 pas isabetiyle bitirmiştir. marcao da aynı maçta %91.2 pas isabetiyle oynamıştır.
    https://tr.whoscored.com/...latasaray-Erzurum-BB

    açın bakın, maç gecesi luyindama'ya "kazma", "ayağı kötü" gibi manasız, sahada karşılığı olmayan eleştiriler yapıldı. eleştiri de değil aslında. fırlatma. yorum da diyemiyorum. çünkü yorum kelimesinin tdk'da karşılığı "bir olayı belli bir görüşe göre açıklama, değerlendirme"dir. adam %90 pas isabetiyle oynadıysa, sahadaki olay "kötü ayaklı futbolcunun pasları" olamaz. dolayısıyla bu bir yorum olamaz.

    neyse, işte tam da bu nedenle bazen bazı arkadaşlara mesaj atıp, cevap hakkı dahi tanımıyorum. bu tutuma da devam edeceğim. mantıksız, olmayan şeyler yazılıyor çünkü. yok yani yazdığınız şey yok sahada. fevri mi yazıyorsunuz, gördüğünüzü mü idrak edemiyorsunuz bilemiyorum. ama yok. ben bir ekranda maçı izlerken, diğer ekrandan da galatasaray sözlüğü ve istatistik sitelerini kontrol etmeyi seviyorum. sahaya bakıyorum fena top yok. istatistik sitesi fena puanlar vermiyor. sözlüğü bir açıyorum of of of... kazma yedlin, dandik luyindama, yetersiz emre kılınç. bakın yarın muhammed kötü maç oynayacak. o maçta sözlük irfanından nasibini alacak muhammed. benim tahminim "uhud tepesini terk eden okçu" mizahı gelecek. arap ya hani. adı da muhammed.

    neyse, rica ediyorum yazdığımız şeylere dikkat edelim. sahada olmayan bir şeyi olmuş gibi yorumlamayalım.

    ya el insaf john stones gibi ayağı çok iyi olmasa leicester'da on bir oynayamayacak bir adam bile %93 pas isabet oranıyla oynuyor. %90'la oynayan luyindama pas özürlü ama öyle mi?
    https://tr.whoscored.com/...hester-City-West-Ham
App Store'dan indirin Google Play'den alın