• 1
    maddi olarak bu denli zor durumda olan kulüplerin neden kurmadığını bir türlü anlayamadığım departman.

    koca koca kulüpleri yöneten koca koca iş adamları mevcut. elbette asıl işi spor ve sporcu, en başta yapılması gereken alt yapı yatırımı fakat bu kadar globalleşmiş bir dünyada pandemiyi falan bahane edip para kazanamıyoruz demek bana çok saçma geliyor.

    acilen kurulması gerektiğini ve farklı, online projelerle kulübe maddi destek sağlaması gerektiğini düşünüyorum.

    mesela direkt olarak aklıma gelen, ben mobil oyun sektöründe çalışıyorum, türkiye'de inanılmaz gelişen bir mobil oyun sektörü var. koskocaman zynga gelip türkiye'den peak, rollic gibi şirketleri milyonlarca dolara satın aldı. rollic games dediğimiz şirket kurulduktan 1.5 sene sonra %80 hissesini 168 milyon dolar gibi bir paraya sattı.

    hayır oyun şirketi kuralım demiyorum. gidip galatasaray içeriği olacak şekilde, bir oyun stüdyosuyla anlaşıp 5-10 tane mobil app yaptırmanın maliyeti hiçbir şey değil. galatasaray quiz-up yaptır, canlı taraftar challenge'ları koy, taraftarlar aynı anda girip online birbirleriyle yarışssınlar futbol soruları üzerinden mesela. araya da yapıştır reklamı. level atlayacağın futbol oyunları yaptır, çok büyük yatırımlar yapmadan yapabilirsin. deli gibi para kazanırsın.

    başka bir proje, youtube gibi bir digital platform var. farklı içerikte spor programları ürettir, galatasaraylı youtuber'lardan faydalan. kaliteli spor tartışmaları yaptır, ya da sen hiç suya sabuna dokunma zaten başarılı olmuş youtuberlara içerik ürettir. hatta taraftarlar arasında vlog yarışmaları yap, galatasaray içeriği üretmelerini söyle, göndersinler bir sürü video, aralarından başarılı olanları ödüllendir, sürekli program yaptır, içerik üret, izlensin, bas araya reklamı, youtube sana versin parasını.

    arkadaş böyle bir insan kaynağı olan, hatta bu kadar "yeter ki bana sarı kırmızı bi şeyler ver, ben para harcamaya hazırım" diyecek milyonlarca insanı olan koca koca kulüplerin 10 kişilik şirketler kadar başarılı olamamasını, batacak duruma gelmesini cidden benim aklım almıyor.

    acilen departman kurulup, özellikle pandemi döneminde taraftarı işin içine çekecek işler yapılmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın