resim
Dorukhan Toköz
Takım:Eyüpspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:28
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 326
    önümüzdeki sezon için ismi bizimle geçen salih uçan ve aytaç kara'ya nazaran işimize daha çok yarayacak topçu. 6 ve 8 numaraya alternatif olur, sağ beki yedekler, duran toplarda hatta akan oyunda kendini ceza sahası içine atar, böyle sürpriz golleri de var. üstelik diğer ikisinin toplamından çok çok daha fazla milli maçı var ki euro 2021'e giden takımın as oyuncusuydu. ancak öyle bahsi geçen 1-1,5 milyon euro üzerinde bir maaşa gelecekse tabii ki gelmesine pek sıcak bakmam.

    gelelim saydığım oyuncuların potansiyellerine/vaadettiklerine: ben her zaman şuna inanıyorum ki bir yerli futbolcunun maksimum potansiyelini bu topraklarda ancak fatih terim'in dokunuşuyla görebiliriz. fatih terim ile çalışmayıp başka bir takım seçen potansiyelli oyuncuların kendi kariyerlerini nasıl baltaladıklarına defalarca şahit olduk (en son örnek mert hakan, bence irfan can da öyle olacak) tam tersi, as kadro için şüpheyle yaklaşılan oyuncuların neye evrildiğini de yine fatih terim ile tecrübe ettik (buna da en son örnek taylan antalyalı).

    ben 3 oyuncunun da bu lig seviyesinde standart oyuncular olduğunu düşünüyorum. bence uçan kaçan performansları da yok ama "büyük takım kaldıramaz" lafını da hak etmiyorlar. dorukhan için şahsi kanaatimi yukarıda belirttim; salih uçan bu sene "futbolcu diriltme merkezi" alanya'da iyi performans veriyor ama 1 sezon sonrası soru işareti; sadece aytaç'ın kalın fiziğinden ve istikrarsız oyunundan (hem maç içi hem sezon içi) ötürü yaşı ilerledikçe diğerlerine nazaran daha çok düşüş göstereceğine inanıyorum. ancak dediğim gibi, hepsinin fatih terim dokunuşu ile hiç beklemediğimiz yönlerini görebilecek olmamız da muhtemel. uçuk maaşlar verilmediği takdirde hepsi bize faydalı olabilir zira önümüzdeki senelerde belirecek bir yabancı sınırı da kapıda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın