• 358
    galatasaray taraftarının zaman zaman benim de dahil olduğum bir kesiminin ciddi şirazesini kaydırmış topluluk. şöyle ki biz galatasaray olarak uzun süredir ortada olan pozisyonlarda, kararın alehimize çıkmasına (özellikle büyük veya kritik maçlarda) çok alıştık. öyle ki bir kesimimiz ortada olan pozisyonlarda bile içime sinmedi diye yazabiliyoruz. bunda kötü bir şey yok elbette; ama olaya futbol oyun kuralları ve hakem yorumu olarak da bakmak lazım bazı durumlarda.

    örneğin 14 şubat 2021 galatasaray kasımpaşa maçında kuşların ortalığı yangın yerine çevirdiği pozisyonda ilk tekrarlarda pozisyon bana da penaltı gibi geldi; ama tekrar izleyince kimsenin hakimiyetinde olmayan bir topa 2 futbolcu müdahale etmeye çalışıyor ve kim önce hamle yapıyor, kim diğerine müdahalede bulunuyor biraz bulanık bir pozisyon var. dediğim gibi biz kritik anlarda düdüğün aleyhimize çıkmasını çokça kanıksayınca garipseyebiliyoruz lehimize olan kararları.

    şimdi dönüyorum 13 şubat 2021 fatih karagümrük fenerbahçe maçına; ilk goldeki elle oynama pozisyonunu bir tarafa koyuyorum; fenerbahçe'nin 2. golü öncesi sanırım ozan'ın yaptığı net faul kaç yerde konuşuldu? tv'de kaç kişi dile getirdi, kim üstünde durdu? bakın bu pozisyon gri falan değil; basbaya çok net faul. ama doğru dürüst gündem olmadı; çünkü fenerbahçe'nin özellikle kritik maçlarda puan kaybı yaşadıktan sonra kollanması da hepimizin içselleştirdiği bir durum olmuş türk hakemleri sayesinde.

    yine bir hafta öncesi 6 şubat 2021 fenerbahçe galatasaray maçında olmayan bir ofsayt üzerinden ergene bağladı suyun karşı tarafı; halbuki serdar aziz'in donk'a yaptığı tartışmasız penaltı (bakın buna gri falan diyen adamla futbol falan konuşmayın) yine hasır altı edildi, yeterince gündem olmadı.

    toparlamak gerekirse, birçoğumuz türk hakemlerinin gelenek haline gelmiş taraflı ve yanlış kararlarına o kadar alışmışız ki bazen lehimize verilen kararlara bile fazla hassasiyet gösterebiliyoruz. yapmayalım demiyorum; hobi olarak yine yapalım da :) karşı tarafta bunu suistimal eden yüzsüz milyonlar var; onu da bilelim :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın