• 13
    toplumu düzenleyen kurallardan ve devletin yaptırımlarından oluşan yasaların tümü.

    gençliğe hitabede gazi mustafa kemal atatürk der ki :cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir...

    işte bugün hukuk açısından yaşadığımız tam olarak budur. dış mihraklar tarafından ele geçirilmiş olmasa bile belirli saiklerle hukuk dizayn edilmiş, ele geçirilmiştir. hukuk bitmiştir. bunu maalesef bir hukukçu olarak söylüyorum.

    bu tüm hukuk açısından kısmen geçerli maalesef ama buraya uygun olarak konuşacak olursak türk spor dünyasında işleyen hukuk sanıyorum ki en rezil halde olan hukuk dalı.

    kurullar tamamen oralara yerleştirilen adamların yerleştirenlerden aldığı talimatlar ile çalışıyor. talimat almasalar dahi karar alıcılar onları atayanların ideoloji, fanatizm ve niyetlerini gözeterek kararlar alıyorlar. karar alış biçimleri sadece hukuka değil, vicdana, etiğe, her şeye ters. artık kanuna, tüzüğe veya disiplin talimatlarına bakmıyorlar. karar alış biçimleri tamamen şöyle:

    aman a ne der?
    b başka olaydan mağdur oldu şimdi bir de biz üstüne gitmeyelim.
    c haksızlığa uğradı şimdi onun düşmanı ç'ye haksızlık yapalım içi soğusun.
    d geçen sene bu cezadan ortalığı yangın yerine çevirmişti, bu sene e'ye de verelim.
    f ve g arasındaki uyuşmazlıkta f mağdur olursa sesi çok çıkar, daha mazlum olan g'yi ezelim.
    bla,bla,bla.

    bu ve bunun gibi yöntemlerle kararlar alıyorlar zaten. e bugün kurullardaki adamların nereyse tamamı fanatik düzeyde fenerbahçeli olunca bu örneklemelerin hepsi hukuka aykırı bir şekilde gerçekleşmeye ve fenerbahçe lehinde olmaya devam ediyor.

    keşke düzen değişse ama düzen değişmez. bari düzensizliği homojen oluştursunlar, her gün canımızı sıkmasınlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın