• 259
    istatistiksel olarak son oynadığımız 5 maçın 4'ünü kazanmış olmaları gerçekten de adımıza kötü bir istatistik. ama geçen sene ile bu seneyi tamamen birbirinden ayırt etmek gerekli. erol bulut'un alanya'sı ile çağdaş atan'ın alanya'sı bambaşka organizasyonları olan takımlar. erol bulut ile geçen sene kupada ilk ayakta ('5 şubat 2020 alanyaspor galatasaray maçı') bol rotasyonlu kadro ile alanya'da 2-0 kaybedip sami yen'de 3-1 ve net bir oyunla ezerek ('12 şubat 2020 galatasaray alanyaspor maçı') yine de ikili averajla turu vermiştik. keza pandemi sonrası lig maçında da 4-1 kaybettiğimiz deplasmanda ('8 temmuz 2020 alanyaspor galatasaray maçı') topun hakimi tamamen biz olmamıza rağmen ağır bir yenilgi almıştık. demek istediğim şu ki erol bulut'un alanya'sı tamamen kontra atak futbolu oynayan hızlı geçişlerle topu kaptığında etkili ayaklarıyla sonuca giden bir takımdı, erol bulut fenerbahçe'de de ne eksik fazla aynı şeyleri yapmaya çalışıyor. bu sene ise çağdaş atan ile bambaşka bir anlayışla karşımızda alanyaspor, daha çok topa hakim olan pas oyununa çok önem veren alan parselasyonunu mümkün oldukça en iyi şekilde yapmaya çalışan bir takım görüntüsündeler. hatta yanlış hatırlamıyorsam pas oyununa rakamsal olarak kalecileri marafona'yı en çok dahil eden takım da şu an onlar. ne olursa olsun belli bir sistemle pasla çıkarak topla oynayarak, bunu yaparken rakibe de önde basarak oyununu bozarak belli bir sistemle ilerlemeye çalışıyorlar ve kesinlikle takdiri hak ediyorlar.

    dün akşam özelinde ('10 şubat 2021 galatasaray alanyaspor maçı') ve sezon başındaki lig maçında ('19 ekim 2020 galatasaray alanyaspor maçı') yukarıda bahsettiğim gibi yine bizi önde baskıyla karşıladılar, sabırla sürekli pas yaparak çıktılar ve neticede 2 maçtan da galibiyetle ayrıldılar. şu an için bizi en zor durumda bırakan, defolarımızı ortaya çıkaran takımların başında geliyorlar.

    umarım 2 hafta sonraki lig maçında ('20 şubat 2021 alanyaspor galatasaray maçı') aynı senaryoyu yaşamayız ve kazanan biz oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın