• 865
    açıkçası grup sistemi kaldırıldığından beri zerre umursamadığım turnuva, nihayetinde kupa falan alırsak "iyi bari müzeye 1 tane daha eklendi" diyip geçiyorum. ama diğer yerel liglerin kupaları muteber bir konumda iken bizim ülkemizde neredeyse yok sayılmasına da üzülüyorum.

    çocukluk zamanımda (kupanın show tv'den yayınlandığı zamanlar) çeyrek final hatta daha öncesinde çift ayaklı derbi gibi eşleşmeler olabiliyordu. grup kuralı getirildiğinde ise 2-3. lig hatta bölgesel amatör takımlarının dahi kendisini gösterebilmesine fırsat veriliyordu. süper lig takımları ise süre veremediği oyuncuları hazır tutabiliyordu, hatta kupada tuttuğu form sayesinde, ligde o sezona damga vuran isimler bile çıkarıyordu (bkz: yasin öztekin)

    kupaya ziraat sponsor olduğundan beri ise hem gelirler düştü hem de tff'nin getirdiği aptalca seri başı sistem yüzünden heyecan verici eşleşmelerin önü kapandı, yıllardır finale bir derbi getiririz diye uğraşıp onda da başarılı olamıyorlar. pandemi öncesinde de seyircileri kupa maçlarına çekmeyi beceremiyorlardı. yılların kupa heyecanını da ellerini attıkları her şey gibi kuruttular. inşallah tez zamanda türkiye kupasını eski muteber konumuna getirecek bir yönetim görevi ele alır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın