resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 893
    oyuna ilk girdiğinde yüzünde, vücut hareketlerinde şaşkınlık ve ortamı garipseme duygusu gördüm diyebilirim. llk kez mısır dışında futbol oynuyor ve ingilizce de bilmiyormuş.

    heyecanlı olduğu belliydi hatta penaltıyı atmadan önce nefes egzersizi yapması dikkatimi çekti. her zaman hayalini kurduğu seviyeye çıktığını ve orda tutunması gerektiğini biliyor. bu da ona ciddi bir çalışma azmi ve gerginlik getirebilir.

    duygusal bir insan mı bilmiyorum ama yardıma ihtiyacı var. yeni geldiği ülkede yeni tanıştığı insanlarla kendini bir anda sahada buldu. hiç kolay bir şey değil psikolojik açıdan. avrupa futbolunun en iyi örneği değiliz ama mısıra göre daha kaliteli ve zor bir ligimiz var.

    mostafaya bu durumda gereken bütün zihinsel ve taktiksel yardım zaten yapılacaktır. topsuz oyunda top rakipteyken ayağı yere sağlam basıyor ve dengeli. yani kafası kesilmiş tavuk gibi sağa sola koşmadı ki bence bu olumlu bir durum.

    top bizdeyken ise içgüdüsel hareket ettiği zaten ortada. zamanla takımın oyununu ve anlayışını benimseyecektir. o zamana kadar asıl iş takım arkadaşlarına düşüyor. gerekli iletişimi kurmayı bir şekilde başarmalılar. mostafaya da hızlı bir şekilde ingilizce öğretmeliyiz.

    top ayağındayken kendine güveni var. heyecanlandığı anlar da oldu ancak genel manada top ayağındayken kolay bırakmayacak güçlü bir oyuncu izlenimi verdi. topa zaten hem kafayla hem de ayakla allah ne verdiyse vuruyor.

    bence mostafa için asıl önemli nokta takıma taktiksel olarak ne kadar çabuk adapte olacağı. üzerinde çalışmamız ve geliştirmemiz gereken bir oyuncu ancak aynı zamanda şampiyonluk yarışı da vereceğiz. umarım marcao ve luyindamada olduğu gibi bu süreci çabuk atlatırız.

    fziksel olarak hiçbir sıkıntısını görmedim. tekniği ile alakalı konulmak içinse henüz erken diye düşünüyorum. toplu, topsuz oyuna ve takıma ne kadar çabuk alışırsa o kadar çok verim alacağımız futbolcu. ilk maçında golünü de yazmıştır.
    (bkz: 2 şubat 2021 galatasaray başakşehir maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın