resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 3405
    yorumlanması ve değerlendirilmesi bir hayli zor olan futbolcudur. maçı izleyip iyice sindirdikten sonra hakkında birkaç kelam etmek istedim. biraz geçmişe dönüp galatasaray ile son dönemlerde özdeşleşmiş hızlı kanat oyuncuları ile oynama geleneğinin nerede başladığına bakalım.

    2013/2014 sezonu başında fatih terim'in u-20 dünya kupasında izleyip hepimiz gibi gibi hızına ve dripling yeteneğine aşık olduğu ''kavruk ve kuru (k.v.k)'' kanat oyuncusu geleneğinin ilk üyesi olan bruma'yı transfer etmesi ile başladı. ne yazık ki ünal aysal-fatih terim çekişmesinde hoca ile yolların ayrılmasından sonra hoca belki de gepetto usta gibi pinokyosunu yaratacağı o kütük üzerinde çalışma fırsatı bulamadan kulüpten ayrıldı.

    2017/2018 sezonunda yeniden başlayan fatih terim döneminde ise hazır ve nazır şekilde kulübede beklemekte olan k.v.k kanat oyuncusu geleneğinin 2. üyesi olan garry rodrigues vardı. hoca nihayet yontarak şekillendireceği ve can vereceği pinokyosunun üzerinde çalışmaya başlamıştı. ortaya çıkardığı kukla o kadar başarılı olmuştu ki sezon boyunca 21 gole etki etmiş takımın şampiyonluğunun baş mimarı olmuştu. 9 milyon euroya satılan bu kavruk ve kuru çocuk gepetto ustası olmadan ruhsuz bir kuklaya dönüşerek asla eski günlerine dönemeyecektir.

    sensei terim garry'nin gitmesi ile boşalan koltuğu 2018/2019 sezonunda k.v.k futbolcu geleneğinin son temsilcisi olan henry onyekuru ile doldurmuştu. everton tarafından çalışma izni çıkartılamayan onyekuru anderlechtten sonra galatasaray'a kiralanmıştı. sensei terim daha önceki tecrübelerinden kazandığı birikimle ustalık eseri üzerinde çalışmalara başlamış, k.v.k futbolcu geleneğinin en önemli eserini yaratmıştı. her bir genetik koduna galatasaray aşkı işlenen onyekuru galatasaray haricindeki takımlarda forma dahi giymekte zorlanacağından habersiz 14 gol atarak şampiyonlukta başrol oynamış 20 yıl sonra gelen kadıköy galibiyetinin mimarı olmuştur. genetiğine nüfuz eden koddan habersiz olan monaco kulübü 14 milyona kendisini tranfer etmiş, sensei terim olmadan ruhsuz bir kuklaya dönüşen onyekuru gittiği monacoda başarılı olamamıştır. 2020/2021 sezonu ara transfer döneminde senseisine bir daha kopmamak üzere kavuşan onyekuru 4 aydır hiçbir karşılaşmada forma giyememesine rağmen 2. yarısında dahil olduğu gaziantep maçında genetik kodlarının ona verdiği güçle maçı kazandırmış ve takımını şampiyonluk yarışında tutmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın