resim
Edin Višća
Takım:Trabzonspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:34
Boy:1.72
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 436
    senelerdir başakşehirde başarılı performans veren hemen hemen her özelliği iyi olan teknik, hızlı ve skor yapan kanat oyuncusu. fatih hoca da kendisinin transferini istediğini belirtmişti. tabii genel olarak kendisinin fatih hocanın transfer vizyonu olarak belirlediği "oyuncuların geleceğine yatırım yapma" olanına aykırı olduğu düşünülüyor. lakin ben tam olarak aynı kanaatte değilim.

    visca'nın, fatih hoca'nın " oyuncuların geleceğine yatırım yapıyoruz" şeklindeki transfer vizyonuna uygun olması felsefi açıdan mümkündür. bunun nedenlerini kısaca anlamak için önce zamanın iki teorisinden bahsetmem gerek.

    öncelikle zaman metafiziği felsefenin en zor konularından biridir ve bir çok farklı teoriyle zamanın yapısı anlaşılmaya çalışılır. bunlardan birincisi zamanın a teorisidir. bu teoriye göre sadece şu an vardır, yani doğduğumuz an veya öleceğimiz an evrenin bir köşesinde durmuyordur, o an artık yoktur ve zaman şu andan ibarettir.

    b teorisine göreyse geçmiş ve gelecek vardır yani evrenin bir yerinde öleceğimiz gün de doğacağımız gün de duruyordur. biz sadece doğduğumuz andan diğer anları geçerek şunu yazdığım ana geldik ve öleceğimiz ana gidiyoruz. yani geçmiş diye bir varlık olduğundan ben şu an doğduğum veya öldüğüm ana gidip(o an var olduğu içi) dondurma yiyebilirim. bu teoriye göre şu an mutlak gerçek değil görelidir.

    bunun konuyla ne alakası var diyebilirsiniz. ancak eğer zamanın b teorisi doğruysa visca gerçekten galatasaray için geleeceğe yatırım olabilir. eğer fatih hocanın 3. dönemine dönerken viscanın da gençliğine dönmüş oluruz. bu durumda da visca gelecek adına büyük umut olur. tabii bu dediklerim yalnızca bazı zamanın b teorisi savunucularına göre mümkün

    sonuç olarak başakşehirin çok yetenekli futbolcusu olan visca istanbul büyükşehir belediye'nin genç oyuncusu olarak kulübümüze katılması bazı felsefi teorilere göre mümkündür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın