resim
Alexander Sørloth
Takım:Villarreal
Mevki:Santrfor
Yaş:28
Boy:1.95
Uyruk:Norveç
  • 457
    --- alıntı ---

    türkiye'de işim sahaya çıkıp gol atmaktı. sadece buydu. çok fazla taktik yoktu. almanya'da daha çok taktik var. benim için çok büyük bir değişim oldu.

    --- alıntı ---

    adeta türkiye futbol ligi’ndeki tembel, yüzsüz, paragöz ve omurgasız futbol görüşünü (aslında türkiye’deki genel hayat görüşünü), oldukça futboldan bir yorumla özetlemiş futbolcu.

    işin içine taktikler girince, şu hep konuşulan “makas” da açılmaya (ya da seçiminize göre, kapanmaya) başlıyor. futbolcunun karakterine bir şeyler ekleyebilme ya da ondan bazı şeyleri çıkarabilme başarısının nerede aranıp nerede sözünün bile edilmediğini açıklıyor yukarıdaki açıklama.

    yaldızlı ama cahil basın hâlâ aynı yolda. taktik yazıları, taktiksel yaklaşımlar, doğru yapılanmaya dair yaklaşımlar hak getire. teknik direktörlere bakıyorsun, her maça aynı kakofoniyle çıkan tonla adam (adı da “sistem”).

    taktik...

    futbolu aşan bir ifade. futbolu aşmaya; önce zihinsel olarak sahada var olmaya pek sıcak bakmıyoruz, çünkü bu kadar fazlasını vermeye hazır değiliz. biz makasın kapanmasını da pek istemiyoruz aslında. tembel, kolaycı, hatta bazen emek hırsızı ve hukuksuz hayat görüşlerinin yeri burası. bir üçüncü dünya ülkesinde nasıl olursa...
App Store'dan indirin Google Play'den alın