2020-21 İngiltere Premier Lig 18.Hafta Maçı
23:00 Anfield
0 - 1
  • 17
    maçı izlerken hakeme ben de çıldırdım. liverpool sempatizanı değilimdir, ancak bariz hatalar futbolu izlemekten soğutuyor insanı. bir de var denilen teknolojik uygulamaya rağmen hakemin hakimlik yapma isteği akıl alır gibi değil.

    maçla ilgili ise liverpool’un son haftalardaki düşüşünün sebebi kesinlikle ideal 11 futbolcularından bir parçanın bile eksik olmasının klopp sistemi üzerindeki bozunum etkisi gibi geliyor. ne kadar büyük takım olsanız bile, menajer takımlarında olan sıkıntı. alex ferguson tipi elindeki oyuncudan maksimum verim alan menajerlerin takımlarında olan parçaların bütünlüğü kavramı, sinemadaki karşılığı autheur olan klopp, guardiola tipi menajerlerde ise bütünün parçalarına evriliyor. bu bütünden eksilen parçalar ise muadili olmadığında ne kadar zorlarsa zorlasın sıkıntıya düşmeye meyilli oluyor.

    nasıl ki liverpool menajer takımı ise, burnley de az çok öyle. ama onlar da sistemi tersten işleten bir yapıya sahip. tezatların çarpıştığı mücadele zevkli geçti ama uzunca bir süredir devam eden evinde maç kaybetmeme serisini bozan takımın burnley olması da beni üzdü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın