• 7
    daha önce de vardı fakat nihat özdemir’in tff başkanlığı döneminde varlığı artık lobinin önüne geçti. kendi tanımından dışarı taştı.

    fenerbahçe lobisi, büyük oranda ermeni lobisine benziyor. ermeniler de gerek avrupa birliği, gerek abd, gerek rusya’da oldukça organize lobi çalışmaları yürütüyor, en ufak bir siyasi anlaşmazlıkta haksız da olsa dünyada inanılmaz bir gürültü yaratmayı başarıyor. los angeles gibi önemli merkezlerde sık sık türkiye karşıtı soykırım temelli gösteriler düzenleniyor, orada yaşayan halkı da kendi taraflarına çekiyorlar yaptıkları bu reklamla.

    günün sonunda bu büyük güçlerin ermeni devleti’ne, halkına, kültürüne, zenginliğine yaptıkları katma değere bakıyoruz, koca bir sıfır. adamlar iptidai koşullarda saçma sapan hayatlar yaşıyor. hiçbir başarıları yok. türkiye kötülemek, türkiye toprağı talep etmek dışında bir projeleri, bir ajandaları yok. türkiye kara propagandası üzerine bir lobi inşa etmişler ama işin özünde yapayalnız ve başarısızlar.

    lobi meselesi adil rekabetin olduğu yerde marjinal faydası çok az olan bir konu. bazı bıçak sırtı, gri alanlara giren ekstrem durumlarda işine yarayabilir. sen ne üretebiliyorsun, ne ortaya koyuyorsun, başarı stratejin ne, bence bunlar daha önemli.

    şu anki sorun fenerbahçe’nin lobisinden ziyade karar verici mekanizmaların bizzat ele geçirilmiş olmasıdır. artık adil yarışma ortamını ortadan kaldıracak işler yapılıyor. ama bu şartlarda bile fenerbahçe mutlak favoridir denilemiyor. çok acınası. bu sezon (2020-21) belki ligi kazanabilirler, diyorum, erol bulut gözümün önüne geliyor, bir gülme tutuyor. neyse rakiptir saygı duymak gerekir. ama erol bulut abi ya. öhm. tamam bitirdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın