• 13
    futbolcunun futbolu ve takımına verdikleri ile konuşulması gerekliliğini unutan insanların sözlükte yoğun bir gün geçirdikten sonra kurdukları cümle.

    arda turanın muhasebesini ya da ahlak metresini tutmak galatasaray taraftarının, hatta hiçbir taraftarın işi değildir, olmamalıdır. arda turan bir futbolcudur, çok da iyi bir futbolcudur. ama malesef türkiyede gelecek vadeden her kişide olduğu gibi arda turan için de çok popüler bir kaç düşünce etrafında dönüp duruyoruz yıllardır.

    - şımardı.
    - şımarıyor.
    - galatasarayda oynadığını unutmamalı.
    - kaptan olamaz.
    - kaptan olur ama beceremez.
    - messi olamaz.
    - messinin kramponu..vs.vs.

    türkiye futbol olarak son yıllarda çok iyi yerlere geldi. bunda üzerine titrenmiş bir neslin ve kendine güveni en sonunda yerine gelmiş takımların etkisi var. fakat biz (yani türk insanı) kendi başarısını çekemeyen bir ırkız. dış kuvvetler bize saldırmadığında biz kendimize saldırıyoruz.

    ya bırakın allah rızası için. bu çocuk (üstüne basa basa yazıyorum çocuk diye) daha 23 yaşında. bu sözlükte yazarların çoğundan küçük. inanılmaz yetenekli, çok da terbiyeli bir çocuk. ne rakibine küfür ediyor, ne boğaz kesmeye çalışıyor, ne kasti tekme atıyor, ne kendine yapılan faullere terbiyesizce cevap veriyor. adam topunu oynuyor. arda turan sahada eleştirilebilir, hem de sonuna kadar. ama saha dışında eleştirilemez. daha doğrusu özel hayatına bu kadar müdahele edilemez. kavgaya karışır, bardan sürünerek çıkar, maç gecesi dışarda gezer, kelepçeli seks partisi yapar, arkadaşının karısını ayartır, eski takımına sallar, o zaman eleştiririz, yargılarız. ardadan 35 yaş metaneti, tecrübesi bekleyemeyiz. çünkü 23 yaşında. zaten yaşının çok üzerinde bir sorumluluk almış bu çocuk ve aslan gibi altından kalkıyor.

    hiç mi 20li yaşlarda olmadınız ey sözlükçüler? hiç mi sevgiliniz için bir şey yapmadınız? bu çocuk başarılı ve parası var. gözönünde olması zaten hayatını çok zorlaştırıyor. benim param olsa ben de yapardım.

    ayrıca bir yazar arkadaşım sinemayı kapatarak başkalarının hakkını çaldığından bahsetmiş ki el insaf demek istiyorum. adam sanki ülkedeki tüm sinemaları kapattı. bir filmde bilet kalmayınca o insanlar bizim hakkımızı mı çalıyor?

    sağduyu aloooo nerdesin????
App Store'dan indirin Google Play'den alın