• 158
    vallahi bu işi en çok yapan insanlardan biriyim ve bununla da gurur duyuyorum. 2016 yılında yazar değildim ve o dönem yapılan işlerin ceremesini çok çektik.
    2017 yazında totalde harcanan 120 milyon euro ile çok başka şeyler yapabilirdik ama kazanılan şampiyonluklar ve oyuncu satışlarından elde edilen gelirler yüzünden çok da eleştirmiyorum
    gelelim 2019 yazına... fırsat yine ayağmıza gelse de, 2017 yazında beşiktaş'ın kapıldığı popülizme kapıldık ve yapılanma yapmamız gerekirken saçma sapan işler yaptık.
    luyindama, marcao, belhanda ve fernando satışı ile yaklaşık 40 milyon euro üzeri bir bonservis geliri elde edebilirdik. elimiz rahatlayacağı için diagne konusunda da rahat olurduk. ve öte yandan babel, falcao gibi oyuncuları almak yerine gençlere yatırım yapabilirdik.
    bunları o gün rahat rahat söylediğim için şimdi yazabiliyorum. geldiğimiz noktada bugün en değerli iki oyuncumuzdan biri olan luyindama'ya teklif yok deniyor.
    halbuki o gün luyindama'yı 12'ye satsak, 5 opsiyon için kulübüne ödenir. kalan parayla da yerine birini rahat koyardık. belhanda bugün bedava gidecek noktaya geldi. fernando'dan gelen neredeyse seri, lemina ve andone'ye gitti.
    verilen saçma maaşları, bugün düştüğümüz durumu hiç anlatmaya gerek yok. sebebi o gün şampiyonlar liginde belki son 16 yaparız diye yapılan transferlerdir.
    yanlış anlamayın son 16 ve hatta çeyrek final görmek tabii ki mutlu eder ama sürdürülebilir olmadıktan sonra hiç bir anlamı yok.
    bugün tff limiti ayrı, ffp kısıtlaması ayrı boynumuzu büküyor. işte sebebi 2019 yapılan popülizmdir. oluşacak 500 milyon tl'lik zararı hiç söylemiyorum bile...
App Store'dan indirin Google Play'den alın