resim
İrfan Can Kahveci
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 867
    ihtiyacımız olup olmadığından emin değilim. iyi futbolcu olduğu konusunda şüpheye mahal yok ama başka noktalarda şüphelerim var.

    - mevkisinde kullanabileceğimiz belhanda, feghouli ve emre kılınç var. hatta arda ve akbaba'yı da zorlarsak ekleyebiliriz. bu isimlerin savunma ve skor katkılarının irfan'dan çok da düşük olduğunu da irfan'ın bu isimlerden farklı olarak, adam eksiltme özelliği dışında, takıma katacak çok yüksek özellikleri olduğunu da düşünmüyorum.

    - şampiyonlar ligi hattricki biraz yanılsama yaratmış olsa da irfan skorer bir oyuncu değil. kariyerinde 7 golü gördüğü bir sezonu hala yok. gelmesi halinde, hele hele bahsedilen bonservis bedellerine çıkılırsa, belli bir süre sonra "gol atmıyor, savunmaya da katkısı aşırı değil. e biz bu adamı niye aldık?" gibi eleştirilere muhatap ve belhanda benzeri taraftarı ikiye bölen tartışmaların objesi olabilir. hoca'nın skorere dönüştürmeyi başardığı birçok oyuncu var evet ama 8-10 milyonlara çıkarak aldığımız bir isimde bu riski almak mantıklı mı?

    - yaşının fazla olmadığı kesin ama çok az da değil. önümüzdeki temmuz ayında 26'sını doldurup 27'sinden gün alacak. eğer "1 sene oynatıp satarız" gibi bir düşünceyle alınmıyorsa, ki hiç zannetmiyorum, alındığı miktara veya daha fazlasına satılabilecek bir yatırım olmayacak. ve bizim geri dönüşü olmayan yüksek bonservis ücretleri ve maaşlara ayıracak paramız artık yok. aslında hiç yoktu.

    eğer atımlık kurşunumuz kaldıysa veya yaratılacaksa onyekuru veya onun türevi bir çabuk kenar forvet ihtiyacı, oynamaya çalıştığımız oyuna katkı yapabilecek son günlerin popüler deyimiyle dominant bir santrafor ihtiyacı, omar'ın geçirdiği kaza sonrası şimdi olmasa bile yazın karşımıza çıkacak bir sağ bek ihtiyacı, taylan'ı yedekleyebilecek bir orta saha gibi ihtiyaçlar varken irfan'da para ve enerji harcamak çok mantıklı gelmiyor. hele hele birkaç gündür varlığına hayretle şahitlik ettiğim "muhakkak alalım, diagne'yi de verelim, yetmezse luyindama'yı da verelim" gibi bir iştahlı tavrı sadece "elindekini kötü, satın alabileceğini iyi" görme şeklinde özetlenebilecek asla doymak bilmeyecek bir tüketim psikolojisi ile açıklayabiliyorum.

    mesela tüm bunlar olurken trabzonspor'a 2.5 m euro bedeliyle transfer olan berat bu enerjiye çok daha layık ve mantıklı bir transfer hamlesi olurdu. hem taylan'ı oynamaya çalıştığımız oyuna gayet uygun genç bir oyuncuyla yedeklemiş olurduk hem de gençlerbirliği'ndeki son zamanlarında repertuarına eklediği özellikleriyle öndeki 2 formadan bir tanesini de verebilirdik.

    hoca'nın bahsettiği değişim lazım evet ama biz belhanda veya feghouli'nin yerine irfan'ı getirme lüksüne maalesef sahip değiliz. çünkü onları alırken paraya ileride paraya dönüştürerek yerine daha iyisini almayı değil her taraftan kopan taraftar isyanını ve kamuoyu baskısını dindirecek acele başarıları hedefledik. ve acele başarıların faturaları hep acı oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın