• 7
    playofflarda wild card maçlarının ilk günü çok keyifli bir maçla başladı ve buffalo bills tam 25 yıl sonra ilk kez bir playoff maçı kazanarak rakibi indianapolis colts'u 27-24 mağlup etmeyi başardı. gecenin en güzel ve en keyifli maçıydı. colts offensive line'ı bence ligin en iyisi ve philip rivers'a bolca zaman tanıdılar o da fena bir maç çıkarmadı ama receiver kısmında takımın sezon boyunca çektiği sıkıntı ve özellikle maç içinde koçun bazı yanlış kararları maçı kaybetmelerine sebep oldu. buffalo her ne kadar rush oyununu pek iyi oynamasa da josh allen bambaşka bir seviyede ve artık bunu hak ediyorlardı. maçta iyi sayıda seyirci olması da seyir zevkini artıran bir etkendi. seyircili maçları baya özlemişim doğrusu.

    gecenin ikinci maçı aynı grupta olan iki takımın eşleşmesi olması itibariyle sürprize açık demiştim ve aynen de öyle oldu. normal sezonu 3. sıradan bitiren ve favorilerden birisi olarak gösterilen seattle seahawks kendi sahasında, russell wilson'ın baya kötü oynadığı bir maçta normal sezonu 6. sırada bitiren los angeles rams'e 30-20 kaybetti. aslında rams için işler hiç iyi başlamamıştı. takımın ana quarterback'i jared goff 2 hafta önce baş parmağından ameliyat olduğu için normal sezonun son maçına çıkamamıştı ve yedek qb john wolford kariyerinin ilk maçına çıkmıştı. bu yetmiyormuş gibi goff tam hazır olmadığı için bu maça da wolford ile başladılar. senaryo seahawks'ın tam istediği gibi ilerlerken maçın daha ilk çeyreğinde wolford kafasına çok ağır bir darbe aldı ve hastaneye kaldırıldı. jared goff girdikten sonra ise her şey değişti ve rams çok rahat bir galibiyet aldı. seattle ise sezonun en büyük hayal kırıklıklarından birisi oldu.

    gecenin son maçında ağır favori olan tampa bay buccaneers , dede tom brady'nin önderliğinde washington football team'i 31-23 yendi. tom brady 50 yaşına kadar da oynamasa sanki kazanmaya devam edecekmiş gibi oynadı yine. takım olarak da çok iyi olmasalar da fena değillerdi. washington sezonun son maçında henüz sakatlığı geçmeyen alex smith'i riske ederek oynatmıştı. ama zaten o maçta philadelphia draft pozisyonunu korumak için maça asılmayacaktı, smith'i oynatmak ne kadar doğruydu bu maçta daha iyi anlaşıldı. smith sakatlığı kötüleştiği için bu maçta oynayamadı ve genç taylor heinicke kariyerinin ilk playoff maçına çıktı. istatistik olarak fena bir maç çıkarmamış gibi görünse de özellikle kritik anlarda paketin arkasında savunmasız ördek gibi durması tamamen tecrübe ile alakalıydı. eğer bu maçta alex smith'in tecrübesinden faydalanabilselerdi belki daha iyi bir sonuç ortaya çıkabilirdi çünkü gerçekten iyi bir savunmaya sahipler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın