resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:32
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 3640
    9 ocak 2021 galatasaray gençlerbirliği maçında oynaması saçma gelse de kadro yapısı ve oyun planının getirdiği bir zorunluluk olan oyuncu. hoca da biliyor emre'nin formsuzluğunu. ama eli mecbur.

    bunu şöyle anlatayım. galatasaray kadro yapısı gereği geçiş oyunu oynayamaz. atletik oyuncuları, derin pasörleri vs. yok. oynayabileceği tek oyun pozisyon oyunu ki sezon başından beri bunu oynuyor. ki türkiye'de bir iç saha maçında erken gol bulmazsanız size geçiş oyunu oynatmazlar.

    türkiye'de rakipler kapandığı ve alan bırakmadığı için pozisyon oyununda en çok yaratıcı oyuncuya ihtiyaç duyarsınız. galatasaray'da bu işi yapan ana oyuncular arda ve feghouli. kılınç ve belhanda'da kısmen de olsa bu tipte sayılır. yedek olarak ise emre akbaba ve kısmen babel dışında bu işleri yapabilecek oyuncumuz yok.

    feghouli sakatlandıktan sonra takım üretmekte zorluk yaşamaya başladı. antalyaspor maçını hatırlayın. orta saha, donk-belhanda-ömer; ileri hat, arda-oğulcan-kılınç başladık. antalyaspor kapandı ve pozisyon bulamadık. çünkü arda dışında ana bir üreticimiz yoktu.

    emre ise kötü bir sezon geçiriyor ama üretebiliyor. arda'nın oynamadığı zaman feghouli'ye en büyük desteği emre verdi üreticilik konusunda. teknik heyet de biliyordur emre'nin formsuzluğunu, defansif zaaflarını. hatta babel biraz daha hazır olsa onunla başlarlar muhtemelen. ama mecburlar.

    (bkz: 2 ocak 2021 galatasaray antalyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın