resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1687
    football manager oynayanlar bilir. bu oyunu oynayan iki çeşit profil vardır. birincisi kağıt üzerinde futbolu bilen ya da bildiğini düşünen, kendince oyunu oynaması gibi oynadığını düşünen kişidir. mesela ben bu birinci kişiyim. ya da öyle hissediyorum.

    birinci kişiler transfer yaparken iyice araştırır, gerekirse internetteki forum siteleri gezilir, wonderkidler tespit edilir, oyuncu profilleri sıkı sıkı incelenir, oyunu oynayan arkadaşlardan tavsiye alınır, belli yaş üstü oyuncu almamak gibi bir ideoloji bile benimsenir. çünkü bize göre bu oyun böyle oynanmalıdır. olması gereken, ideal olan budur.

    ikinci kişiye ise bu birinci kişiler alaycı gözle bakar. kendimden biliyorum. fm oynayan biri görüldüğüne hemen kadrosuna bakılır, kadrodaki oyuncu isimlerinden bu kişi futbolu biliyor mu bilmiyor mu, bu oyundan anlıyor mu anlamıyor mu hızlıca bir yargıya varılır. ikinci kişi öyle forum falan dolaşmaz. çok fazla profil de incelemez. gerçek hayatta adını duymadığı oyuncuyu da almaz. takıma isim doldurur. sen açıp kadrosuna baktığında "ya kuracağın kadroyu öpeyim" diye içinden geçirirsin. 33lük adamlar, sana göre çöp profiller, gereksiz transferler ile doldurulmuştur kadro.

    ama tecrübeyle sabit değişmeyen bir şey vardır: senin kendini işin ustası zannettiğin, evde ben guardiola'yım triplerine girdiğin o transfer ve vizyon politikanla başarılı olduğun kadar, ikinci kişi de başarılı olur. hatta bu kişilerin başarılı olma yüzdesi, birinci kişilerden fazladır. sende ilk başta küçümsediğin, alaycı gözlerle kadrosunu incelediğini kişinin başarısını görünce "vay anasını" demekle yetinirsin.

    sergen yalçın kim mi? sergen yalçın işte o ikinci kişi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın