resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:40
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 12356
    galatasaray'ın efsane olarak adlandırabileceği bir futbolcudur melo. özellikle derbilerde psikolojik üstünlüğün tarafımıza geçmesinin ve o sahadayken bu üstünlüğü öyle ya da böyle hissettirebilmemizin baş sebeplerinden biriydi. kendisine olan sevgim de saygım da sonsuz. fakat acaba yaşı da ilerlemişken bu kadar erken dönmek için büyük çaba harcamasa mıydı diye sormadan edemiyor insan.
    örneğin kobe bryant da inanılmaz bir karakterdi. maç içinde parmağı çıktı, yerine oturttu devam etti maça. kırık parmakla final oynadı. kopmuş aşil tendonuyla sahaya çıktı serbest atış kullandı. ama o da aşil sakatlığından dönmek için inanılmaz bir çaba harcadı ve 35 yaşındayken bu sakatlıktan 7-8 ay gibi bir sürede dönüp sahaya çıktı. o günden sonra ne yazık ki sahada beli de doğrulmadı. sakatlıklardan kafasını kaldıramadı. iş bu sebepten dolayı da artık sporcular "en hızlı" şekilde değil, "en güvenli" şekilde geri dönüşte bulunmaya odaklandılar.
    bu yüzden 37 yaşındaki melo ile 32 yaşındaki fıtık ameliyatından dönen melo aynı değil. mükemmel bir form ile dönmesini çok ama çok istesem de dönüp artık tempolu şekilde hareket edemediğini ya da sahada lateral şekilde hızlı hareket edemeyeceğini düşünüyorum ben. elbette ki doktor değilim ama sadece 1 ya da 2 yıllık bir kalan kariyer planı için biraz daha nefes alıp öyle mi dönüşe hazırlansaydı diye düşünüyorum.
    biz her daim felipe melo'nun askerleriyiz. kumandanı sağlam görmek isteriz :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın