resim
Arda Kardeşler
Görev:Hakem
Yaş:36
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 238
    arda kardeşler özelinden hakemlerle alakalı genel bir yorum yapmak istiyorum. ben bazı arkadaşları çok naif buluyorum. bazı arkadaşlar dediğim sevgili renkdaşlarımdan bahsediyorum.

    eğer amatör, profesyonel farketmez; sahada hakemin var olduğu bir maç bile oynamışsanız eğer, hakeme rağmen kazandık sözünün ne kadar boş olduğunu kavrarsınız.

    şimdi şikayet ettiğimiz 2 tür hakem vardır.

    birincisi kötü hakem. bu arkadaşlar sana sahada maç da kazandırabilir, maç da kaybettirir. nerde ne yapacakları, ne karar verecekleri tamamen muammadır. bunlara yapacak bir şey yok.

    ikincisi art niyetli hakemler. yani "hakeme rağmen" sözündeki hakemler. arkadaşlar bir hakem sahaya, parkeye art niyetli çıkıyorsa işiniz bitmiş demektir. o saatten sonra vay aman dikkatli olalım, hakemi de yenmemiz lazım vs gibi laflar boştur. yenemezsin. hakemi yenemezsin. eminim aramızda amatörde futbol basketbol oynamış birçok arkadaş vardır. yanlışım varsa düzeltsinler:) olmaz arkadaşlar, hakemleri yenemeyiz.

    hakemlere rağmen şampiyon olabilir miyiz? değişir. eğer top yekün bir "rağmenlikten" bahsediyorsak olamayız. ama 3-5 hakemse bu art niyetliler o zaman alt edilebilir. sonuçta geri kalanların arasında hem normal maç yöneten hem de mutlaka sizin tarafınızda da olan hakemler olacaktır. bu hep böyleydi, böyle de olacaktır.

    sonuç olarak şunu diyebiliriz, bir maçı hakeme rağmen kazandık diyorsanız o hakem en fazla kötü hakemdir. art niyetli sahaya çıkan hiçbir hakem işini yarım bırakmaz.

    arda kardeşler kötü bir hakem. korkak bir hakem. kötü niyetli olup olmadığını ise 5 ocak 2021 konyaspor galatasaray maçından sonra daha net söyleyebiliriz belki ama bir de şu var; her art niyetli hakem her maça aynı niyetle çıkmaz. misal ali palabıyık. adamın bizim adımıza gayet iyi yönettiği bir çok maç var. ama bizim kazanmamızı engellediği ve bunu alenen yaptığı maçlar da var. yani sonuçta konya maçını kazanırsak arda kardeşler kötü niyetli bir haken değildir de diyemeyiz.

    bir art niyetli yönetilen maç, o hakemi art niyetli hakem ya da galatasaray düşmanı olarak yaftalamamız için yeterlidir. bakalım bu maç, o maç mı. göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın