resim
Oğulcan Çağlayan
Takım:Kocaelispor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:28
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 767
    kendisi asla tek forvet oynayamaz. ya da bu kadar iddialı bir giriş yapmayım, mevcut haliyle oynayamaz diyelim. belki ilerleyen zamanlarda bu mevkinin gerekliliklerini yerine getirerek, çok çalışarak olabilir. kaç sene lazım ona kendisi karar verecek. ne oynar derseniz, kendisinden en fazla kanat forvet ya da ikinci forvet olabilir. hatta bana göre ilk on bir için de yetersiz ancak bu kadro darlığında mecburen oynatıyoruz. neyse neden tek forvet olmaz tek bir örnekle açıklayayım:

    2 ocak 2021 galatasaray antalyaspor maçında dakikasını net hatırlamıyorum ancak izleyenler, bahsedeceğim pozisyonu direk hatırlayacak. arda sol çaprazdan on sekizin biraz dışından bombeli bir şekilde belhanda'ya çok güzel bir pas atarak savunma arkasına kaçırıyor. neyse belhanda topa yetişiyor ve topu altı pasın içine doğru gönderiyor. top kaleye paralel bir şekilde uzaklaşarak açılıyor. oğulcan normalde tek forvet oynayabilecek özelliklere sahip bir futbolcu olsaydı orada, daha top belhanda'ya gelmeden direk altı pasa doğru koşması ya da koşu gösterip savunma markajından kurtularak öne doğru zikzak yaparak demarke pozisyona geçmesi lazımdı. ikinci söylediğim biraz daha ileri seviye. yani her şekilde öne koşu atması lazım. ancak ne yapıyor? koşu atmak yerine sağa doğru belhanda'ya hafif yaklaşarak pozisyon almaya çalışıyor. sonuç olarak topta tin tin tin yuvarlanıp kale önünden gidiyor. koşsa gol olurdu demiyorum, belki topa bile dokunamazdı. ancak benim futbol bilgime göre forvet oyuncusu orada altı pasa koşmalı.

    not: bahsettiğim pozisyon malesef bein sports özette de yer almamış. o yüzden maçı izlemeyenler için dilim döndüğünce bu şekilde anlatabildim.

    edit: #3049143 no.lu entry'i yazdıktan sonra farkettim. hemen hemen clockygs yazarımız ile aynı konuya değinmişiz. sadece ben biraz daha detaylandırdım. velhasıl yapacak bir şey yok. *

    edit 2: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın