• 16
    eleme grupları kura çekimiyle ilgili birkaç anekdot:

    - önceden de böyle mi oluyordu bilmiyorum ama kura çekimine son torbalardan başlaması kurayı daha izlenebilir kılıyor. programın sonuna doğru son torbadan gelecek takımı beklemektense ilk torbadan gelecek devi beklemek daha heyecanlı oluyor.

    - uefa ve fifa şu uygulamaya bir standart getirsin artık. ikinci ya hep direkt katılsın ya da hep eleme oynasın; başım döndü vallahi prosedürün değişmesinden dolayı.

    - en düşük puanlı torbalardan karadağ ile aynı gruba düşmemek iyi oldu. iki maçta 6 puan çıkarmak konusunda problemli olurdu karadağ.

    - bu yunanistan'a uyuz oluyorum. 2010 elemelerinde gruplarındaki en zor takım isviçre idi (o zaman ilk torbadalardı gerçi); şimdi 2. torbadan katılmalarına rağmen ilk torbadan bir dünya devi yerine hırvatistan'ı çektiler.

    - belçika'nın dick advocaat konusunda ciddi olduğu aşikar. sanki hollandalı teknik adama fazlasıyla güveniyorlar. kolay bir rakip olduğunu düşünmüyorum.

    - ilk torbadan almanya, ispanya ve hollanda hariç diğer takımlara razıydım. bu 3 takım elemelerde hep ezip geçmiştir (ispanya turnuvalarda hiçbirşey yapamadığı dönemlerde veya almanya ve hollanda en kötü olduğu dönemlerde bile elemeleri iyi oynamıştır). misal bir fransa veya italya bu 3 takım kadar sürklase etmiyor grubu.

    - h grubunda portekiz ve kıbrıs deplasmanlarda biraz üşüyecekler. diğer 3 takım kuzey kutbuna fazlasıyla yakın.

    - ispanya - liechtenstein maçı ne olur acaba?

    - en zor grup ingilizlerin seribaşı olduğu g grubu gibi görünüyor.

    - fransa ve romanya son dönemlerde hep aynı gruba mı düşüyor bana mı öyle geliyor?

    - sonuç olarak ne diyelim; inşallah katılırız...
App Store'dan indirin Google Play'den alın