resim
Omar Elabdellaoui
Takım:Bodø/Glimt
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.79
Uyruk:Norveç
  • 540
    şu orta çağ eğlencesini ne zaman yasaklayacaklar merak ediyorum. fabrikasında işçiler ölür, gökyüzünde kuşlar ölür, her sene mutlaka kullanan birileri kaza geçirir. sadece amerika'da yılda 10 bin kişi yaralanıyormuş ve bunlar ciddi yaralanmalar oluyor genelde. elini, gözünü kaybedenler, kalıcı yanıklar...

    havai fişek bundan 100 yıl öncesine kadar güzel bir görsel şov olabilirdi ama artık tvlere, bilgisayarlara, sinema efektlerine, bilgisayar oyunlarına alıştık. lazerle havaya yazı yazılıyor, hologram teknolojisi kapıda. insanlar projektörlerle binalara görüntü yansıtıp havai fişeklerden 10 kat etkileyici görsel şovlar yapıyorlar.

    bina üstüne projeksiyona bir örnek bu mesela. kaç bin kişi toplanmış izliyor. havai fişek gösterisi için bu kadar insan toplayabilir misiniz? hiçbir tehlikesi, doğaya zararı da yok.
    https://www.youtube.com/watch?v=rQMBAdHTYpQ
    bu da daha basit bir örnek çoğu insanın benzerini yapabileceği.
    https://www.youtube.com/watch?v=UzsGQ9BVcG4
    bu da dronelar ile yapılmış bir şov.
    https://www.youtube.com/watch?v=GX7xOqLgkTM
    havai fişek gibi tehlikeli bir şey halen gerekli mi gerçekten?

    havai fişek bildiğiniz patlayıcı arkadaşlar. tehlikeleri çok. bakkaldan c-4 alamıyorsak bunu da alamamız lazım. günümüz teknoljisinin sağladığı tehlike barındırmayan ve görsel olarak da daha etkileyici alternatiflere yönelmek lazım.

    omar'ın bu kazayı kalıcı hasar olmadan atlatmasını diliyorum. haberler iyi değil ama halen umut var. inşallah her şerde olan bir hayır gibi bu olay havai fişek üretiminin ve satışının yeniden değerlendirilmesine yol açar demek isterdim ama daha bu sene fabrikasında bir felaket yaşandı ve kimse umursamadı. tüm dünyada yasaklandıktan sonra biz anca yasaklarız, onu da torunlarımız belki görür. kendimizi kandırmaya gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın