resim
Özkan Sümer
Görev:-
Doğum:20.11.1940
Ölüm:22.12.2020 (80)
Uyruk:Türkiye
  • 36
    (bkz: #2885830)

    ünal karaman'ın bu hareketi yaptığı 19 eylül 1990 trabzonspor barcelona maçını karantina döneminde izlemiştim. özkan sümer'in yönettiği trabzonspor'un kompakt ve organize yapısı dikkatimi çekmişti. özkan sümer'in yaptıklarını çok kez okumuştum ama yine de cruyff'un barcelona'sına karşı izlediğim trabzonspor beni çok etkilemişti.

    bugün elimizin altında birçok imkan var. takımların organizasyonlarını, oyun şablonlarını daha maç oynanırken görebiliyoruz. o yılların imkanlarında, hem de trabzon'da, o günün ve hatta bugünün türk futbolunun üzerinde bir saha içi yapıyı oluşturmak çok büyük bir iş. yapılan iyi işin karşılığının çoğunlukla alınamadığı bir toplumda; kendiniz için bir faydası olmayacağını bile bile sadece şehrinizin, ülkenizin çocukları için yapmak ise bu işi çok daha değerli kılıyor.

    bugün trabzon, istanbul dışında, çocuklarının gözlerinde futboldaki geleceğine dair bir umut pırıltısı görebileceğimiz az sayıda şehrimizden biri. çocukların gözlerinden akan bu pırıltı çeşmesini inşa edenlerden biri ise hem saha içi hem de saha dışında yaptıklarıyla özkan sümer. allah onun bu sadakasını kabul etsin. mekanı cennet olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın