resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 1871
    27 eylül 2020 galatasaray fenerbahçe maçında oyun kuramamamızı sadece luyindama üzerinden okumak bence çok yanlış. o maçta bizim en büyük problemimiz sol bekte linnes'in oynamasıydı. marcao genelde oyunu sol tarafa doğru ve tek pasla açıyor ki pas hızı ve zamanlaması çok iyi olduğu için oraya baskı gelmeden oyun kurabiliyoruz. fakat sol tarafta sağ ayaklı bir oyuncu olunca sola giden top olduğu gibi geri geldi. bu sefer de ister istemez luyindama üzerinden oyun kurmak zorunda kaldık. yani burada rakibin çok büyük taktik dehası yoktu. bir de luyindama'nın yanında oynayanların oyun kurmada kötü olması da 27 eylül 2020 galatasaray fenerbahçe maçında sıkıntı yaşamamıza sebep oldu.

    oynamaya çalıştığımız ve oynadığımızda güzel oynadığımız oyunda luyindama bence çok önemli. 3-5-2 nin tersi 2-5-3 gibi karşı yarı alana dizildiğimiz zaman en büyük problemimiz geçiş savunması. bunu da hem havadan hem yerden luyindama kadar iyi yapabilecek bir oyuncu şuan türkiye'de yok. bu maçtan başladık bari bu maçtan devam edelim 27 eylül 2020 galatasaray fenerbahçe maçı nda rakibin maçı 0 şut ile bitirmesinde, ikinci yarı hızlı oyuncuları sahaya sürmelerine rağmen neredeyse orta hariç pozisyon bulamamalarında en büyük etken luyindama'dır.

    bunların yanında kesinlikle sol tarafta oynamaması gerektiğini bize 22 aralık 2020 galatasaray göztepe maçında gösterdi. ilk defa bu kadar sinik ve kararsız bir oyun oynadığını gördüm luyindama'nın. aldığı topları da hep sağa doğru sürmeye çalıştı. soğuk kanlılığı ve tekniği daha iyi olan donk'un solda oynaması daha iyi olur gibi. çünkü luyindam'a sol stopere geçince mustafa yumlu'ya döndü. umarım bir daha sol stoperde görmeyiz kendisini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın