• 42
    2 senedir normal sezonun lideri olan ama büyük beklentilerle girdikleri 2 playoff'tan** da elleri boş dönmüş olan doğu konferansı takımı. geçen sezonki süpriz miami heat yenilgisiyle konferans yarı finalinde elenmiş olsalar da bu sezona yine mike budenholzer yönetiminde giriyorlar.
    bucks'ta herkesin malumu ana gündem giannis antetokounmpo'nun kontratı. oyuncunun 22 aralık tarihine kadar yani sezonun ilk maçına kadar süper maksimum kontrat olan 5 yıl 257 milyon $'lık kontrata imza atma hakkı bulunuyor. milwaukuee klasik bir mütevazı şehir takımı olarak küçük bir pazar ve düşük reklam gelirlerine sahip. bu nedenle bir süperstara sahip olabilmeleri draft'tan çekip geliştirebilecekleri potansiyel süperstarlarla sınırlı çoğu zaman. giannis'in ise şehre beslediği bağlılık onları bir adım öne çıkarsa da, sezonun gidişatı, takıma yapılacak eklemeler gibi parametreler takımda kalmasına etkili olacak gibi duruyordu. offseason başında bucks geçmişte orlando magic ve cleveland cavaliers'ın düştüğü hataya düşmeyip süperstarın yanına kaliteli yan parçalar** ekleyerek çok iyi bir başlangıca hazırlanıyordu ki bogdan bogdanovic meselesi patlak verince büyük bir hayal kırıklığı yaratmış oldular.
    bogdanovic olayını bilmeyenler için özet geçeyim. normalde tampering kuralları nedeniyle nba'de takımların free agent sezonu başlamadan oyuncularla görüşmesi ve anlaşma yapması yasak. ama her free agent sezonu açılır açılmaz 5-10 dakika içinde haberlerin düşmesinden hareketle tahmin edebileceğiniz gibi bu kural biraz sözde kalmış bir kural. sacramento kings ve milwaukee bucks ise bu sözde kalmış kuralı umursamadan basına açıklamalar yaptıkları için nba bu durumun önüne taş koymuş oldu. olay sadece bununla da sınırlı değil. bogdanovic normalde restricted free agent yani kontratını elinde bulunduran sacramento eğer bogdanovic'e yapılan maksimum teklifi karşılarsa onu takımda tutabiliyor. bucks yetkilileri de kings yetkililerine sign and trade öneriyor yani siz bogdan'a önerilen kontratı karşılayın ve takas karşılığı bize verin. ama bilin bakalım bu pazarlıklardan kimin haberi yok: tabi ki bogdan bogdanovic. bu olay medyaya yansıyınca nba yönetimi de bogdanovic'i destekleyerek bu takasa izin vermemiş oldu. bu saçma sapan olay neticesinde hem bucks takıma cuk oturacak önemli bir free agent eklemesinden mahrum kaldı hem de zannediyorum giannis'in organizasyona olan güveni sarsıldı. bu olaylar giannis'in kontrat kararına ne kadar etki eder bekleyip göreceğiz.
    geçen seneye göre guard pozisyonunda eric bledsoe ve george hill'i kaybettiler. hill gibi çok önemli 6.adam katkısı alabilecekleri bir oyuncuyu göndermeleri bence kötü oldu. yerine ellerindeki tüm draft haklarını(3 tane 1.tur ve 2 tane swap) verip jrue holiday'i aldılar. işin ilginç tarafı holiday'ın 1 senelik kontratı kaldı. yani sene sonu holiday ayrılıyorum dese üstüne giannis de imzalamamış olsa bucks bütün geleceğini ipotek ettiği bu hamle nedeniyle sağlam bir vurgun yiyebilir. bir de orlando magic'ten 3 yıl 21 milyon $'a d.j. augustin ve pacers'tan 1 yıl 1.7 milyon$'a torrey craig eklemelerini yaptılar guard rotasyonuna. bu hamleler ile top giannis'ten çıktığında kullanabilecek khris middleton harici alternatifler yarattılar. en azından ne verebilecekleri belli bu oyuncuların eklemelerini mantıklı buluyorum. ama bucks'ın öne çıktığı kompakt savunma yapısında yerlerine eklendikleri isimlerin** verdiği katkıları verebilirler mi yine sezon içerisinde göreceğiz.
    bledsoe ve hill haricinde ersan ilyasova'yı waive ettiler, yani bir miktar fesih bedeli verip kontratını sonlandırdılar. bence yanlış bir hamleydi. en basitinden takımda kıdemli olan bir oyuncuyu saygısızlık yaptılar(ersan'ın ciddi maddi kaybının olduğu söyleniyor) ve bench'te her takımın isteyebileceği bir oyuncuyu kaybetmiş oldular. bunun dışında wesley matthews los angeles lakers'a gitti, robin lopez ve kyle korver da takımdan ayrıldı.
    neticede bu sezon bucks'ın ya hep ya hiç sezonu olacak. artık normal sezon liderliğinden bir adım öteye gidebilmeleri gerekiyor. bu sene ellerindeki son şans olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın