resim
Sebastian Coltescu
Görev:Hakem
Yaş:46
Uyruk:Romanya
Görev Aldığı Maçlar
  • 15
    8 aralık 2020 paris saint germain başakşehir maçı sırasında yaptığı şeyle tersten de olsa tarihe geçen hakem. işin daha kötü tarafı, kendisinin yaptığı eylemin zevkine yapılmış bir ırkçılık olmaması. pek çok insanın tekrarlama potansiyeli olan bir eylem olması. pierre webo ile aralarında bir diyalog başlıyor, muhtemelen bir karara itiraz üzerine. bir süre devam ediyor ve sonuçta ceza verilmesi gereken bir noktaya ulaşıyor. orta hakeme sesleniyor ve bu durumu iletiyor. hangisi olduğunu sorduğu zaman da malum kelimeyle ifade ediyor. sinirlendiği için de kendisinde böyle bir hak görüyor, ırkçı bir sıfatla belirtiyor kimin kart görmesi gerektiğini.

    ne yazık ki bugün ırkçılığa dair önemli sorunlardan biri bu ruh hali işte. eski çağlardaki uç ve jenerik örnekler yaşanmıyor belki ırkçılık adına ama pek çok insan malesef belli bir kontrol kaybı yaşadığı anda bu refleksi verebiliyor. seyircili bir maç olsa ve bu telsiz konuşmaları bu kadar net duyulmasa, ya da rumen dilinden bu kadar fonetik benzerlik içermeyen başka bir kelime ile aynı tepkiyi verse muhtemelen farkedilmeyecek ya da arada kaynayıp gidecekti.

    avrupa'nın orta yerinde, bilmemkaç milyon insanın gözü önünde böyle bir ayıba imza atmıştır. ancak ufak nüanslarla ya da koşullardaki değişiklikle hiç yaşanmamış gibi hayatına devam edebilecekken şimdi muhtemelen hakemlik kariyeri bitecektir. gerek başakşehir kulübünün kararlılığı, gerek psg'nin hem bireysel hem takım anlamında verdiği destek çok anlamlıdır. maçtan çekilme ile ilgili cezai yaptırım neyse uygulanacaktır, bu da uefa'nın ya da başka kurumların bu işe destek olduğu anlamına gelmeyecektir. zaten sahadan çekilme kararını anlamlı kılan da bu ceza olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın