• 767
    hakemler çok fena alıştılar pozisyona 'yukardan' bakılacağına, hiçbir şeye dikkat kesilmiyorlar artık. apaçık fauller, elle oynamalar da bu arada güme gidiyor çünkü var sadece gole etki eden şeylere bakıyor. feghouli'nin pozisyonu* penaltı değildi ama 20 m.'den serbest vuruştu.

    bu akşam fenerliler (yine) ağlıyor, 6 aralık 2020 denizlispor fenerbahçe maçı'nda iptal edilen penaltıyı niye önce verdi de sonradan iptal etti diye. izleyemedim, art niyet arama hakları da vardır, hepimiz paranoyak olduk, ama gördüğünü çalmayacak mı bu hakemler? konu tamamen video'ya mı bırakılacak?

    orta hakem hata yaparsa uyarılsın diye koyuldu bu sistem; o zaman her pozisyonda uyarsın hakemi. çok mu zor? online olsun iletişimleri. "dur bakıyom bakıyom. al geri al. bakıyom hocam. tamam. tamaam. yok, hocam sarıların taç. %100. taç sarıların." kulağına söylesin işte. 10 sn. sürer. faul pozisyonu olsa yarım dk.'da verir kararı. oyun durmasın. "karar değişti" densin ve taç el değiştirmiş gibi, diğer takım topu kapıp kullansın mesela.

    zaten komple videoya geçilecek muhtemelen yakın gelecekte. en azından çizgi hakemlerini siktir ederler bir on sene sonra. belki on bile sürmez...

    neyse. konu dağıldı. hakemler "eyvah, bana karar değiştirdi diyecekler şimdi" korkusuyla hiçbir boku vermeyip ölü taklidi yapmaya başladı. böyle baskı altındalarken değişmeleri de mümkün değil. sistemi düzenlemek gerek. fazla boku çıkmadan...
App Store'dan indirin Google Play'den alın