resim
Oğulcan Çağlayan
Takım:Kasımpaşa
Mevki:Sol Kanat
Yaş:28
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 588
    (bkz: 5 aralık 2020 galatasaray hatayspor maçı)

    hatayspor maçının en iyi oyuncularından biriydi. oyuncuları kendi görev tanımları içinde değerlendirmek gerekiyor. siz oğulcan'ı feghouli ile kıyaslarsanız hata yaparsınız. feghouli orta saha oynadı, top aldı, top dağıttı. bana göre oğulcan fegholi'den daha iyi oynadı bu maçı ki feghouli de baya iyiydi zaten. hatta benim maçın yıldızı adayım da oğulcan'dır ama oyumu ona vermem. neden? harika bir maç çıkarmış olsa da onu eşik atlatacak son dokunuşlarda eksik kendisi. hala yaşı genç, çalışır çok eksikleri giderirse kimse ondan formayı alamaz kanatta çünkü çok değerli meziyetleri var. nedir bu meziyetler?

    oğulcan sürekli savunma arkasına, arasına koşu atıyor. sürekli hareketli. hızı, fizik gücü, hava hakimiyeti gayet iyi. diğer kanattan gelişen ataklarda forveti ikiliyor. ayrıca çok iyi niyetli oynuyor. tekniği hızı da bu lig için yeterli. peki eksiği ne? ama asistle ama gol atarak skora katkı yapmak zorunda. hatayspor maçında nefis bir top götürdü son dakikalarda. 50 60 metre taktı peşine rakibi gitti sağdan rakip kaleye, son bir hareket kalmıştı, topu diagne'ye gol vuruşu yapmaya uygun şekilde kesmek. ama o kadar kötü kesti ki savunma araya girip topu kapmasa bile diagne o topa gol vuruşu yapamayabilirdi. oğulcan o formayı kaybetmemek ve seviye atlamak istiyorsa o topları kesebilmeli.

    şu an galatasaray'ın iki ciddi problemi var bence. birincisi; oyunlar 3 haftadır ne kadar güzel olsa da ben hala fikstür avantıjının da bunda etkili olduğunu feghouli, emre orta ikilisinin zayıf kalabileceğini düşünüyorum. ama çok kompakt bir oyunla bu halledilebilir çünkü emre kılınç ve oğulcan çok yardımcılar takım savunmasına. ikinci sorun ise bitiricilik. gol kaçar, boş kaleye de kaçar, ama her maç kaçmaz. iyi oynadığım hatay maçı bile duran toptan biraz şansla ikinci gol gelmese zora girecekti. hatay gelmeye başlamıştı. buluyorsan fırsatı ilk yarıda 2 3 yapacaksın. büyük takımı büyük takım yapan şeylerden biri budur. oğulcan o son pası doğru atacak, diagne son vuruşlu doğru yapacak ve maç bitecek oralarda. oğulcan benim çok inandığım bir oyuncuydu.

    zaten genel olarak bu sözlükte sevmediğim bir özellik var, işler kötü giderken birilerine aşırı eleştiri yapılıyor ki bu anlaşılabilir ama işler nötrken bile bazen bir oyuncuya gereksiz takılınıyor. farkında olmasa da bence insanlar birbilerinden besleniyorlar. sosyal medyadaki linç kültürü de böyledir mesela. elbette sözlükte o boyutta bir şey yok tabii de o kültürde bir yenden sonra cümlelere yön veren şey olayın ya da şahsın kendisi değil de olaya ya da şahsa yönelik tepkiler oluyor. geçen yıl adem'e yapıldı, bu yıl oğulcan'a yapıldı. elbette bir transferi beğenmek zorunda değilsiniz ama öyle şeyler yazıldı ki onları yazmak için oyuncuyu izlememiş olmak gerek ya da izlediğinden hiçbir şey anlamamak gerek. oğulcan'ın galatasaray için yeterli olup olmadığı hala tartışılabilir, oğulcan yetersiz de olabilir hatta ama bu adama hızlı değil demek, güçlü değil demek bu adamı hiç izlememekle mümkün ancak.

    bu da transferi öncesindeki görüşlerim; #2974007
App Store'dan indirin Google Play'den alın