• 7
    tröstlerin karlarının hali hazırdaki statünün verdiği imkanların son sınırına ulaşması ile, zaten çürümüş olan eski bürokratik yapılanmanın yine tröstlerin elindeki medya gücünün aktif kullanımı ile halk adına daha da kötüye evrilecek şekilde halk gösterileri ile değiştirilmesidir.

    türkiye spor gündemindeki biricik örneği için:
    (bkz: ali koç'un fenerbahçe başkanlığına gelişi)

    turuncu devrim ve türevlerini* faşist darbelerden ayıran yegane özellik; halkın kendisine karşı özgürlük, çağdaşlık, yenilik içerikli sloganlarla yine halkın desteğiyle yapılmasıdır. sonuçta zaten çürük olan sistem tröstlerin eline daha da dolayımsız olarak geçer.
    (bkz: aziz yıldırım'ın devrilme sürecinde fenerbahçe taraftarı)

    sonuç halk adına her zaman hayal kırıklığı ve aldatılmışlıktır. kendilerine vaad edilen batı avrupa gibi yönetilme* ve onlara benzeme hevesi yerini hızla umudunu kaybetmiş, daha da yoksullaşmış ve yönünü kaybetmiş bir hale evrilir.
    (bkz: ali koç'la kurumsallaşan fenerbahçe hayali)

    renkli devrimlerde genelde olan; bir süre önce yüceltilen ve çok güçlü görünen iktidarın ve aktörlerinin, daha gelişkin bir sömürü için yine en yakınındakiler tarafından devrilmesidir. bu yeni tipler, aslında asla yeni değildirler. eski sistemin en çok kazananı ve rezilliklerin içerisinde olan ancak eski liderin ve sistemin sınırlarından dolayı da kazanma ivmelerini kaybetmek istemeyen kişilerdir. yollarını ayırırlar, ellerindeki güçlü medya iletişim imkanlarıyla ucuz batıcı sloganları kullanıp kitleleri mobilize ederler. kitleler de ucuz popülizmin verdiği içi boş ümidi, zaten çürük olan eski sistemin yerine kolayca tercih eder ve yeni gelecek olanın aslında eskinin aynısının devamı olduğunu anlayamaz.
    (bkz: aziz yıldırım ve ali koç) (bkz: fenerbahçe taraftarı)

    eski sistemde uzun yıllarda mücadele ile kurulmuş bir takım koruma sistemleri de bu rüzgarda ortadan kaldırılır. eski sistemde devletin halka dönük ödenekleri kabul edilebilir düzeyden ve gerekenden çok daha azdır, olan da doğru kanallara aktarılmaz ve dolayımlı yollardan yine tröstlerin kasasına akar. yeni sistemin devrimci* rüzgarında bu ödenekler de eski bürokratik çürüme ve düzgün işlemeyişi bahane edilerek tamamen yok edilir ve halkın gözü önünde bütün koruma sistemi çökertilir. eskisinden de hızlı yoksullaşma ve işsizlik yaşanır. ancak batıcı vizyon yalanları ile bu gerçeğin gündem olması engellenir. yaşananların bir geçiş süreci olduğu anlatılır durur.
    (bkz: ali koç vizyonu)(bkz: fenerbahçe taraftarı)

    en ilginç olan konulardan birisi; renkli devrim aktörlerinin aslında kim ve ne oldukları kısa sürede anlaşılsa da arkasındaki medya desteği çok üzün süre devam etmesidir. tabii ki bir çıkar çetesi işidir ancak bir önceki eski liderin arkasından hızlıca buharlaşan medya destekçileri, yeni liderin arkasından o kadar da çabuk çekilmezler. halkın belli bir kısmı en azından desteğini çekip nötr duruma geçerken, geri kalanların dağılması bu medya gücü ile engellenir.
    (bkz: ali koç'un medya çetesi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın