• 409
    fatih hocanın hissedilir dokunuşları ile tipik bir anadolu takımı kıvamında olan oyuncu grubu ile çeşitli yönlerden defoları olan yıldızların mükemmel bir çark içinde senkronize işlediğini gördüğümüz bir karşılaşma daha. geçen hafta alınan beraberlik bir miktar üzse de oynanan güzel oyun ile bugünkü sonucu beklemek süpriz değildi benim için. maçta dikkatimi çeken hususları aktarmaya çalışayım.
    1- defanstan oyun kurma yeteneği gayet iyi olan bir stoper tandemi görmek muazzam. donk'un uzun pasları, marcao'nun ise izlerken nazar degmesinden korktuğum delici dikine koşuları ve kadife sol ayağı ile attığı güzel kısa paslar bize oyun kurmada çok büyük bir güç katıyor
    2-taylan'ın muazzam bir modern önliberoya dönüşmesi ve çakılı net 6 numara yerine dikine koşan hareketli bir libero işi yapması takımın ortasahasına muazzam bir dinamizm katıyor. böyle olunca da yanında oynayan sağ iç pozisyonundaki feghouli'ye oyun içi pas istasyonu olma ve stoper tandeminden sonra oyun kurma yeteneği olan bir ortasaha opsiyonu olma şansı tanıyor.
    3- kanatta hızı ile fark yaratmayan ve set hücumunda her daim başarılı işler yapamayan bir emre kılınç'tan güzel bir mezzela performansı almak da yine fatih hoca'nın dehasına has bir beceri. kanattaki bir emre de gününe göre elbette faydalı fakat mezzela rolünde değerini ikiye katlama potansiyeli sunuyor.
    4- kanatlarda oynayan emre akbaba içe katedip ceza sahası içinde pozisyon almada oğulcan ise kanatta mücadele gücü ile etkili oldular. kanatlarımızı yeterince efektif bulmasam da fena sayılmayacak bir katkıydı.
    5- beni oldukça şaşırtan ise geldiği günden bu yana ilk kez oyun içine bu kadar dahil olan bir diagne görmüş olmaktı. defansif katkısı, pres yapma çabası bazı şeylerin değişmeye başladığının habercisidir umarım. eğer bu değişim devam ederse en azından takım oyununa uyumlu bir diagne ile aradığımız santrafor modelini dışarılarda aramak zorunda kalmayabiliriz. tabi burada oyuncunun devamlılığı esas soru işareti.
    6- kenardan gelen isimlerden ise kerem, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da beni heyecanlandıran isim oldu. patlayıcılık gücünün yüksek olması bize devre arasında monaco'nun kapısında yatmadan yeni bir onyekuru transferi kazandırabilir. tabi oyuncudan beklentiyi yükseltip onu zorlamamak lazım. ama kendisi de çabalarsa o ışığı görüyorum.

    toparlayacak olursak yıldızsız, çileksiz, kolektif oyunumuzdan oldukça etkilendim. dilerim bu oyunumuzu sürdürür ve çare transfer modundan çıkarız
App Store'dan indirin Google Play'den alın