• 386
    çok fazla gol kaçırdık. atamayana atarlar bile demedim içimden, her türlü kazanacağımıza inandım. ileri uç oyuncularımız maalesef onca pozisyonda skor üretemediler.

    maç içinde 2 şans buldu rakip ve biri gol oldu. futbol işte. ne var ki her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor. golü yedikten sonra öncesi kadar üretken olamadık, çünkü değişiklikler takımı etkiledi.

    aslına bakarsanız ortada 2 puan dışında kaybedilen bir şey yok. yani başımızı dik tutup yolumuza bakmamız lazım. puan farkı çok değil. sadece bu tip galibiyetler kaçınca bir süre olumsuz etkileniyoruz, insanız ama bu olumsuz etkilenme süremizi ne kadar kısa tutarsak o kadar iyi. unutmak ve önümüze bakmak durumundayız.

    verilmeyen penaltımızı atlamayalım. onca atağı sonlandıramasak da maçın sonunda hakkımız olanı alamamak üzücü. yine de bahsettiğim gibi, bu dahil tüm olumsuzlukları unutup önümüze bakmalıyız. buralara takılıp kalmamızı bekleyenler avucunu yalayacak. bir elektrikle sinirlerimizi yeniden harekete geçirme zamanı.

    maçla ilgili notlarım şunlardır:

    hocanın çıkardığı 11 iyiydi, daha ne olsun? atabilsek 3-5 olacaktı. değişiklikler ise tam yerinde olmadı.

    donk genel olarak iyiydi, tek hatası gole mal oldu. canı sağ olsun. aslan gibi hazır adam, lazım olduğunda al oynasın. penaltıda linnes'e attığı kilit pas muazzamdı. emre akbaba'nın maçın başında kaçırdığı net pozsiyonda attığı pas üst seviye klastı.

    taylan'ın her zamanki gibi maşallahı vardı. bu çocuk başka bir çocuk. yıllarca hizmet edip bayrak adamımız olmasını temenni ediyorum. maşallah.

    oğulcan maça biraz tutuk başladı ama kısa sürede toparlayıp bence iyi mücadele etti. majör bir hatası var. diagne'nin muazzam hareketlerle getirdiği ve pas verdiği pozisyonda vurmak yerine sağda bomboş olan arkadaşına yuvarlasa boş kaleye gol atacaktık. bunu da tecrübesizliğine ve heyecanına veriyorum.

    ali yavuz kol beklediğim etkiyi yapamadı ama kısa sürede genel bir kanıya varmak doğru değil. allah ne verdiyse kapanan anadolu takımlarına karşı, gol lazımken ve orta saha nispeten ilk 11'e göre üretkenliğini kaybetmişken bu kardeşimiz hakkında direkt kanı bildirmek kolaycılık olur. daha fazla etki bekler miydim? evet.

    kerem, işte bu şartlarda ve çok kısa sürede muazzam bir etki bıraktı bende. ribery ilk geldiğinde topu ilk stop edişinde bu adamda değişik bir şey var demiştim. kerem'de de değişik bir şeyler var. bence artık sürekli oynaması gerekiyor. örneğin arda ile 11 başlayacaksak, arda ekonomik oynamak yerine maksimumunu ortaya koyar ve yorulduğunda ikinci yarı çılgın bir dinamizm katabilir kerem oyuna.

    yazdığım gibi, tüm olumsuzlukları unutup başımızı dik tutalım. sırada mühim bir deplasman ve hedef 23 yolunda umutlarımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın