• 48
    onu eleştiriyorsan bunu da eleştir ya da onu eleştirmiyorsan buna da bir şey deme mantığı bana yanlış geliyor. kim kendine ne lazımsa onu eleştirebilir, eleştiri argümanı mantıklı olduğu sürece.

    21. yüzyılda yaşıyoruz ve bize bu yüzyılın standardı hala lüks gibi sunuluyor. bu yüzyılın gerçek lüksleri ise zaten türkiye için ütopya. bize bu ülkede hala 20. yüzyılın standardı reva görülüyor ne yazık ki.

    bundan 30 yıl evvel herkesin evinde renkli televizyon yoktu mesela. bugün ise gecekondularda bile renkli televizyon vardır genelde. hatta plazma var artık asgari ücretlinin evinde bile. bu lüks müdür o aile için? hayır! bu günümüzün standardıdır. teknolojinin gelişmesi bu imkanı doğurmuştur. işte 21. yüzyılın ilk çeyreğinin son bölümüne geldiğimiz günlerde bu televizyon örneğinin muadili arabadır, kombili bir evdir. gelgelelim bizim ülkemizde bunlar hala lüks. çünkü türkiye 21. yüzyılın gerisinde bir ülke.

    avrupa'da standart bir ailenin çocuğunun oyuncağı olan alet burada iş güç sahibi insanların hayali oluyorsa bu her türlü eleştirilebilir bir şeydir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın