• 13
    8 yıldır olmayan mühendisliktir. sürekli belirli bir mevkide fazlalık ve belirli bir mevkide yetersizlik mevcut olmuştur. en son 2012-2013 sezonunda bu konuda iyiydik ama o sezonda bile dany-semih-gökhan zan dışında stoperimiz yoktu.

    2014-2015 sezonu

    sezon öncesi elimizdeki 2 sağ beki (eboue-sabri) kadro dışı bıraktık. transferin son günü tarık çamdal alındı. onun dışında stoper veysel ve orta saha hamit bazı maçlarda sağ bek oynadı. sol bekte ise sadece alex telles vardı.

    2015-2016 sezonu

    transferin son günü felipe melo ve alex telles’i yolladık. tek önliberomuz jem karacan ve tek sol bekimiz lionel carole kaldı. sezon içinde önlibero bilal kısa ve sol bek olcan adın oynadı. devre arası burak yılmaz satıldıktan sonra ise umut bulut dışında santraforumuz yoktu. üstelik o sezon 3 kulvarda da mücadele ediyorduk.

    2016-2017 sezonu

    önceki sezondan akıllanmamış gibi yine tek sol bek lionel carole ile girdik. bunun dışında 6 tane stoper oyuncumuz vardı. (chedjou-serdar-semih-hakan-ahmet-koray).

    2017-2018 sezonu

    diğer sezonlara nazaran sezon başında ki kadro mühendislik açısından iyiydi. ama buna rağmen yine tek sol bek latovlevici ile başlarkan yine 6 stoperimiz vardı.(maicon-serdar-denayer-koray-ahmet-hakan). devre arası ndiaye satıldı ve orta saha bölgesinde 4 kişi ile sezon sonuna kadar oynadık.

    2018-2019 sezonu

    ffp saçmalığının başladığı sezon. fernando-ndiaye-donk-selçuk-belhanda gibi orta sahalarımız olmasına rağmen sırf emre akbaba’yı alabilmek için takımın as santraforunu sattık. sezona tek forvet ile başladık. bunun dışında yedek kulübesi inanılmaz kalitesiz kaldı.
    devre arası 2 tane forvet alınırken bu sefer feghouli ve onyekuru arkasında bekleyecek kanat kalmadı. ikisinden birine bir şey olsaydı o sezon şampiyon olamazdık.

    2019-2020 sezonu

    transferin son günü 15. yabancıyı alırken martin linnes kadro dışı kaldı. plansızlık sonucu kendisine 6 ay boşuna maaş ödedik. devre arasında luyindama’nın lisansı dondurulurken donk-marcao-ahmet üçlüsüyle ikinci yarıya girdik. bu sefer o kadar şanslı değildik ve stoperler olmayınca lemina-taylan ikilisine kadar düştük ve şampiyonluğu bıraktık.

    2020-2021 sezonu

    şu an bulunduğumuz sezon. kadromuzda 3 sağ bek varken, 3 tane stoper var. 4 orta saha varken, 7 tane kanat var. dünyanın hiçbir kulübünde böyle mevki sayıları göremezsiniz.

    genel olarak galatasaray spor kulübü yıllardır 3 kaleci, 2 sağ bek, 4 stoper, 2 sol bek, 7 orta saha, 4 kanat, 3 santrafor şeklinde 25 kişilik kadro kuramıyor. sürekli bir oyuncudan farklı bir mevki çıkarma peşindeyiz. riera’dan sol bek, olcan’dan sol bek, veysel’den sağ bek, bilal’den önlibero, sinan’dan santrafor, taylan’dan önlibero, ömer’den orta saha, fernando’dan 8 numara, emre kılınç’tan sol iç çıkartmaya çalıştık. gerçekten şanslıyız ki çoğu bir şekilde tuttu. ama bunlar bize anlık başarılar getirdi.

    ne yapıp edip artık önümüzde ki yaz bu dengeyi tutturmamız lazım. planlı ve programlı bir şekilde en az 5 yıllık kadro mühendisliğini belirlememiz lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın