resim
Okan Kocuk
Takım:Samsunspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 646
    kendisini bu maç beğendim ama kendisi ve fatih öztürk üzerinden bir adaletsizlik görüyorum taraftarımızda.

    (bkz: 4 ekim 2020 kasımpaşa galatasaray maçı)
    (bkz: 8 kasım 2020 sivasspor galatasaray maçı)

    bu 2 maçta sırasıyla fatih ve okan oynadı kalemizde. ikisi de bu 2 maçta çok net pozisyonları, çok iyi şutları çıkarıp hatalı 1'er gol yediler. hatta bence fatih'in çıkardıkları okan kadar zor olmakla beraber, yediği golde okan kadar hatalı değildi.

    ama gelen tepkiler hiç benzer olmadı. maçların sonuçlarıyla da ilgilidir tabii ama fatih'e denmeyen kalmadı ve kritik kurtarışlarından bahsedilmedi, okan ise kurtarışlarıyla ön plana çıkarıldı (ki doğru olan da bu).

    "sabrımız taştı" ile de açıklanacak bir durum yok ortada. fatih 1 ekim 2020 rangers fc galatasaray maçı'nda hatalı gol yedi ama gaziantep-neftçi-başakşehir-split-fenerbahçe 5'lisinde 0'a yakın hatayla oynadı (antep'ten yediği gol ve başağın ofsaytten attığı gol hariç ki o da sayılmadı). kaldı ki fenerbahçe ve başakşehir gibi 2 kritik maçta hem önemli kurtarışları ve topa çıkışları oldu, hem de bu 2 maçta gol yemedi.

    okan'ınsa bugün, bu sezon bizde ilk 11 çıktığı 3. maçıydı. ilk erzurum maçında pek iş düşmedi kendisine ama iş düşen tek pozisyonda kurtarışı çok iyiydi, ankaragücü'ne karşı güzel bir kurtarışı var, ama neredeyse gol hediye ediyordu rakibe ve bu maçta müthiş toplar kurtardı ama rakibe bir gol hediye etti.

    bunları anlatmaktaki amacım okan'ı gömmek değil, durum değerlendirmesi yapmak. bu 2 kaleci arasında ben de okan'ı tercih ederim genç olduğu için ama bu fatih'in arkasında okan kadar durmamamızı, ona adaletsizlik yapmamızı gerektirmez düşüncesindeyim. fatih de okan da bizim için çok değerli şu an. birbirleriyle girdikleri rekabetten de faydalandığımızı düşünüyorum. umarım hatalarını da minimuma indirip muslera dönene kadar yapmaları gerekeni yaparlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın