2004 Wimbledon Kadınlar Final Maçı
Centre Court
2 - 0
  • 1
    2004 wimbledon tek kadınlar final maçıdır.

    maria sharapova yalnızca 17 yaşında olduğu ve 13 numaralı seribaşı olarak katıldığı wimbledon'da bir önceki senenin şampiyonu ve dünya 1 numarası serena williams ile karşılaşmıştı. sharapova'nın yüz hatlarında şu anki olgunluğundan eser yoktu ve daha önemlisi toplara vururken çıkarttığı meşhur rahatsız edici çığlığı da henüz tam olarak yerleşmiş değildi. serena williams ise yaklaşık son 10 yıldır alıştığımız iri yarı yapısından uzak, çok daha fit bir görünümdeydi.

    finale gelirlerken maria sharapova 99 şampiyonu lindsay davenport'u yarı finalde 3 sette yenme başarısını göstermişti. serena williams ise yarı finalde amelie mauresmo'ya verdiği 1 set haricinde (onu da 5-4 önde ve kendi servisinde iken değerlendiremediği set puanları ile kaybetmişti) başka bir set kaybetmeden buraya gelmişti. her ne kadar mauresmo maçında da bir miktar güvensiz bir izlenim verse de maçın tartışmasız favorisi williams idi fakat işler öyle gelişmedi.

    özellikle ilk sette ilk servis bulma konusunda sharapova'nın harikalar yarattığını hatırlıyorum. serena cephesinde ise özellikle backhand kanadı pek güven vermiyordu. 1-2'de sharapova servis kırdı ve sonrasında hiç oyun vermeden seti kazandı. 5-1'de serena williams verdiği 2 break'ten birini 15-40'da geri alabilirdi. bu break'i geri alması belki yine seti kazanmasını sağlamazdı fakat 2. sete belki daha güvenli girmesini sağlayabilirdi. ancak 15-40'taki puanda sharapova'nın topu filenin yardımıyla içeri düşünce ve 30-40'da da iyi bir ilk servis atınca ilk set 6-1 ile noktalanmıştı. o uzun oyunda sanıyorum williams bir kere daha set puanı bulmuştu ama sharapova yine ilk servisiyle izin vermemişti. 2. sette ise belirleyici oyun 4-4'te gelmişti. o oyunda sharapova puanlarda üst üste fantastik backhandler vurup çok uzun süren oyunda williams'ın servisini kırmıştı. sonrasındaki oyunda ise 2. şampiyonluk puanını değerlendirerek kariyerinin ilk ve tek wimbledon'ını kazanmıştı.

    not: çok ilginç bir istatistik var. o sene juniorlarda wimbledon'ı kazanan kateryna bondarenko 18 yaşındaydı. ana tabloda wimbledon'ı kazanan maria sharapova ise yukarıda belirttiğim üzere 17 yaşındaydı (+75 gün).

    https://www.youtube.com/watch?v=GkuDViOUcG8
App Store'dan indirin Google Play'den alın